Gå til indhold

Danmark - Brasilien

Brasilien er blandt verdens 20 største økonomier og er i top ti, når det gælder investeringer i forskning og teknologi. UFM’s aftale om forskningssamarbejde har bl. a. fokus på områder relateret til regeringens grønne forskningsstrategi.
Kontakt
Sune Kaur-Pedersen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 40
Email: spe@ufm.dk

UFMs indsats for at fremme dansk-brasiliansk forsknings- og uddannelsessamarbejde i Brasilien understøttes af et Memorandum of Understanding (MoU), som den daværende videnskabsminister indgik med sin brasilianske kollega den 17. februar 2011.

Brasilien er en af verdens førende fødevareproducerende lande. Den grønne omstilling stiller nye og større krav til bl.a. bæredygtige produktionsforhold og fødevaresikkerhed – områder, hvor danske universiteter og forskere igennem flere år har opbygget stor ekspertise. Der er derfor særlige perspektiver for samarbejde med Brasilien på landbrugs- og fødevareområdet.

Forskningen inden for landbrug og fødevarer i begge lande gør Brasilien til en særdeles interessant samarbejdspartner for Danmark, og var bl.a. baggrunden for at Danmark indgik en samarbejdsaftalen med det brasilianske forskningsministerium i 2011.

Senest opdateret 05. januar 2022