Gå til indhold

Danmark - Tyskland

Tyskland er det land, som danske forskere, virksomheder m.fl. fortrækker at samarbejde med i projekter under Horizon 2020 og i EUREKA.

Tyskland prioriterer forskning og innovation højt og er i top 5 blandt de lande i verden, der investerer mest i forskning og udvikling. Tyskland er en føderal stat, og forskning og innovation finansieres både på føderalt og på delstatsniveau. Midlerne går både til konkrete forskningsinstitutioner og innovationsaktører og til tematisk forskning inden for områder som sundhed & ernæring, klima & energi, transport, og informations og kommunikationsteknologi. De tyske forsknings- og innovationsaktører er også i nær kontakt med industri og det privat erhvervsliv.

Generelt komplimenterer danske og tyske projektpartnere hinanden godt, og ”bilateralt” er der mange muligheder for et større og mere strategisk samarbejde inden for forskning og innovation i regi af de multilaterale rammer som Horizon Europe og EUREKA. I de kommende år forventes der at være særligt gode muligheder for at samarbejde inden for den grønne omstilling. Tyskland er for eksempel godt i gang med at udvikle grønne teknologier som batterier, hydrogen og nye brændstoffer. Danske aktører kan derfor nyde godt af at deltage i konkrete samarbejdsprojekter.

UFM oprettede i 2007 et Innovationscenter i München for at styrke virksomheders, uddannelses- og forskningsinstitutioners og innovationsaktørers adgang til førende forsknings-, innovations- og erhvervsmiljøer i delstaterne Bayern og Baden-Württemberg i det sydlige Tyskland. Innovationscentrenes lokale tilstedeværelse giver danske aktører mulighed for at få adgang til samarbejdspartnere, viden og information om bl.a. tyske forskningsstøttemuligheder lokalt og nationalt og i forhold til den bredere DACH region bestående af Tyskland, Østrig og Schweitz.

Danske virksomheder og vidensinstitutioner, der gerne vil arbejde endnu mere strategisk med tyske partnere i regi af Horizon Europe og EUREKA kan derfor med fordel kontakte Innovationscentret i München. Centeret kan gennem sin tilstedeværelse i økosystemet hjælpe danske ansøgere med få det nødvendige overblik og adgang til nye netværk gennem matchmaking aktiviteter. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen tilbyder også rådgivning om de muligheder, programmerne giver, for internationalt samarbejde om forskning og innovation.

Kontakt

Sune Kaur-Pedersen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 40
Email: spe@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 01. juni 2022