Gå til indhold

Den yderste grænse

Andreas Mogensen gæster Planetarium i København 14. og 15. juni 2022 i anledning af hans bidrag til bogen ”Den yderste grænse”, som Eventyrernes klub netop har udgivet. Her kan du også opleve andre nulevende danske eventyrere fra bogen og få deres fantastiske fortællinger.
  • Tid og sted
  • Hvornår 14. juni 2022 til 15. juni 2022
  • Hvor Planetarium, København V

”Den yderste grænse” beskriver de mest fascinerende danske og udenlandske opdagelsesrejsende og eventyrere. Bogen samler historien om en række mænd og kvinder, som gik til den yderste grænse og nogle gange ud over den. Nogle drog ud for fædrelandet eller videnskaben, andre for berømmelsen eller for at udfordre sig selv. Fælles for dem var: De brød med, hvad folk troede var muligt.

De gjorde det på deres egen måde og tegnede selv stregerne på kortet. I bogen følger vi de første, der krydsede Indlandsisen på ski, vi er på hest fra Mongoliet til Danmark og ulovligt i luftballon over Moskva. Vi er med tømmerflåde over Stillehavet, med Inuit-kvinden Arnarulunnquaq på verdens længste slæderejse og meget, meget mere.

Andreas Mogensen er astronaut for European Space Agency, ESA som Uddannelses- og Forskningsministeriet er ansvarlig for det danske medlemsskab af. Andreas Mogensens besøg i Danmark arrangeres i samarbejde med ESA.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024