Gå til indhold

Se hvem der bruger rumdata i Danmark

Ifølge Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering så tjekker landmanden sine afgrøder, miljøteknikeren sine algeopblomstringer, og vejmyndighederne mængden af sne - alt sammen ved hjælp af data fra satellitter.

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, SDFE har netop udgivet en ny analyse om brugen af data fra satellitter i Danmark. Analysen viser, at brugen af satellitdata endnu må betegnes som et nicheområde, men at der er store variationer. Brugerne spreder sig fra højt specialiserede anvendere til nye anvendere, der stadig er på et tidligt stadie i anvendelsen.

Analysen tager afsæt i regeringens strategi ”Danmarks Nationale Strategi for Rummet” og er udarbejdet af PwC for DMI og SDFE. Formålet har været at lave en aktuel kortlægning af brugerbehov og anvendelsen af satellitdata i Danmark samt en vurdering af værdien af forbedret adgang og viden om satellitdata.

Der er meget forskellige behov og ønsker til forbedringer i adgangen til satellitdata. Det fremgår også tydeligt af kortlægningen, at udbredelse af information, viden, eksempler på anvendelsen og kilder til satellitdata er afgørende for, at mulighederne udnyttes. Erfaringer fra andre lande viser et tilsvarende billede.

Kontakt

Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022