Gå til indhold

Før 2021

Billeder
Vil du vinde en tur til rumhavnen i Fransk Guyana og se en opsendelse?
- og er du mellem 18 og 30 år, så læs videre her.
Succes med brug af satellitdata til digital landkortlægning i Grønland
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har sammen med Grønlands Selvstyre undersøgt og testet, at satellitdata nu kan bruges til digital kortproduktion i storskala, og samtidig højne kvalitet og præcision i data.
Video-præsentationer fra Copernicus workshop 9. marts 2017
250 danske landmænd, forskere, rådgivere og app-udviklere mødtes til workshop i Aarhus for at høre, hvordan de kan udnytte data fra rummet til at finde nye smarte løsninger med EU-Kommissionens jordobservationsprogram Copernicus.
Earth Observation Industry Information Day, 12 May 2017, ESRIN
ESA's jordobservationsprogram inviterer til industridag d. 12. maj i Frascati, Italien. Fokus vil være på Blok-4 i EOEP-5
Nyt fra Copernicus
Kommissionens nyetablerede Copernicus Support Office udsender regelmæssigt via de nationale Copernicus relæer nyheder med relevans for Copernicus programmet. Her er de tre seneste nyheder:
Søg finansiering til udvikling af chipsets, terminaler og antenner, der kan modtage signaler fra Galileo.
European Global Navigation Satellite Agency (GSA) har åbnet for udbud og ansøgninger til udvikling af chipsets, terminaler og antenner, der kan modtage signaler fra Galileo
Bliv medlem af ESAs EarthCARE Mission Advisory Group (MAG)
ESA indkalder ansøgninger om medlemskab af den kommende EarthCARE Mission Advisory Group.
Flyv dit speciale i vægtløshed 2018
ESA Education indkalder nu forslag fra master og phd studerende, der har idéer til forsøg de gerne vil afprøve i vægtløshed. Deadline for at indsende forslag er 10. september 2017.
Copernicus Masters konkurrencen er åben. Frist 30 juni.
Indsend din idé til, hvordan man kan udnytte Copernicus data og få del i puljen på mere end 11 mio. kr.
Nye jobmuligheder hos ESA for forskere og ingeniører
ESA har netop udsendt opslag om nye job muligheder for forskere og ingeniører, der vil arbejde med telekommunikation, astronauter og satellitter. Første ansøgningsfrist er 11. maj 2017!
Nye jobmuligheder hos ESA for forskere og ingeniører
Den Europæiske Rumorganisation, ESA har netop udsendt opslag om nye jobmuligheder for forskere og ingeniører, der vil arbejde med telekommunikation, astronauter og satellitter. Første ansøgningsfrist er 11. maj 2017!
ESA’s generaldirektør på besøg i Danmark
Den 4. maj var generaldirektør Jan Woerner på lynbesøg i Danmark, som led i sin besøgsrunde til de 22 medlemslande i Europen Space Agency, ESA. Besøget bød både på et møde med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, raketdyser i Brøndby, pressemøde og et møde med danske ruminteressenter.
Stigning i antallet af ansøgninger til Horizon 2020 Space
17 ansøgninger med dansk deltagelse ved det seneste opslag i Horizon 2020 Space.
Gode muligheder for at opnå støtte i SMV-instrumentet i Horizon 2020
Fase 1 ansøgninger på rumområdet, der kom over minimumsgrænsen, havde succesrate på 100%.
Video: Lær om mulighederne i Copernicus programmet på Youtube
Kommissionen har filmet alle de oplæg, som udbydes i forbindelse med afholdelsen af Copernicus Information and Training Sessions i medlemslandene.
Workshop om test af hardware applikationer 8. juni
Center for Defence, Space and Security (CENSEC) afholder i samarbejde med FORCE Technology en workshop om udnyttelse af systemer til rummet.
Workshop om test af upstream hardware
CENSEC og FORCE Technology afholder en workshop om udnyttelse af systemer til rummet
Kortdage 2017 - Bestil en standplads
Dette års Kortdage finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center den 8.-10. november 2017 under temaet ”Geodata – en verden i bevægelse”. Der planlægges et særligt spor med fokus på geodata fra rummet, om hvordan EU’s rumprogrammer Copernicus og Galileo er ved at revolutionere mængden af geodata.
Copernicus går i skyen - DIAS konceptet er under udvikling
I takt med at omfanget af data i Copernicus programmet stiger øges også behovet for lettere adgang til data samt adgang til databehandlings-faciliteter. Kommissionen forbereder derfor nu DIAS konceptet dvs det kommende Copernicus Data and Information Access Services
Kommissionen indkalder ansøgere til at koordinere Copernicus Hackathon programmet
Kommissionen har afsat et budget på 1,2 MEuro til Copernicus Hackathon programmet. Dette muliggør organisering af 20 hackathons årligt i 2 år dvs. af i alt 40 hackathons. Der indkaldes nu ansøgere til at stå for koordineringen af programmet.
ESA Space App Camp 2017
Så er der åbnet for tilmelding til den Europæiske Rumorganisation, ESA’s Space App Camp 2017. Den afholdes 11.-18. september 2017 på ESA’s jordobservationscenter, ESRIN i Frascati, Italien. Alle udgifter til rejse og indkvartering dækkes af ESA, og der vil være store præmier til vinderne.
ESA indkalder forslag til post-ISS studier
I dag gennemføres mange forsøg i vægtløshed på den internationale rumstation, ISS, men ISS vil i løbet af de næste 10 år være slidt op og skulle skrottes. Derfor tænkes der allerede nu i nye muligheder for at udføre forsøg i vægtløshed samt bemandet og ubemandet udforskning af rummet.
Workshop for studerende i ESA’s Concurrent Design Facility den 12. til 15. september 2017
ESA’s uddannelseskontor indkalder ansøgninger fra talentfulde og motiverede ingeniør- eller fysikstuderende, der vil deltage i en workshop i”Concurrent Design Facility (CDF)” på ESA’s træningscenter i Belgien.
Hvad betyder et nedbrud af satellitnavigation for et samfund?
Det giver konsulentfirmaet London Economics et bud på i rapporten ”Economic impact to the UK of a disruption to GNSS” (GNSS står for Global Navigation Satellite System og er satellitnavigationssystemer som fx det amerikanske GPS og Europas Galileo).
Space Exploration Masters er i luften
Den europæiske rumorganisation, ESA efterlyser innovative ideer til bemandet og ubemandet udforskning af rummet. Der er frist for indsendelse af ideer den 8. september 2017. Indkaldelsen er led i ESA’s plan for aktiviteter for lav bane, Månen, Mars og endnu fjernere destinationer.
Space Moves event - der afholdes idé konkurrence baseret på rumdata
ESA og DLR opfordrer virksomheder og start-ups til at indsende innovative ideer til tjenester baseret på rumdata
Indkaldelse af forslag til forskning i effekterne af kosmisk stråling
Kosmisk stråling betragtes som den største sundhedsfare for astronauter, der skal rejse til Månen og Mars. European Space Agency, ESA indkalder derfor forslag til forskning i betydningen af kosmisk stråling for den menneskelige krop.
Satellitdata fra Copernicus kan bruges til at vise vertikale landbevægelser i Danmark
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har igangsat en indledende kortlægning, der skal afdække potentialet og de tekniske forudsætninger for at etablere en permanent service til løbende at monitorere og udstille vertikale landbevægelser i Danmark
Bliv klar til at søge midler i næste arbejdsprogram i Horizon 2020 Space
Hør bl.a. Europa-Kommissionen fortælle om mulighederne i det næste arbejdsprogram i Horizon 2020 Space ved to arrangementer i november.
SPACE Week 2017 i Rom, Italien, 21.–23. november 2017
SPACE Week 2017 har fokus på det nye arbejdsprogram i Horizon 2020 og jordobservationsprogrammet Copernicus.
Hvordan bruger DU rummet?
Hermed en efterlysning af erfaringer med smarte måder at bruge rummet på, der kan skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Hvis din virksomhed allerede har realiseret nogen af de muligheder ny rumteknologi og data fra satellitter giver, kan din case inspirere andre.
Nyt ESA program for jordobservation
InCubed er nu officielt åben for business.
Arrangement om udnyttelse af systemer i rummet
Arrangementet er rettet mod virksomheder inden for miljø, logistik og transport og hvordan de kan udvikle deres forretning gennem brug af satellitter. Arrangementet finder sted 28. november i Aarhus og det er gratis at deltage.
COWI besøger ESRIN
En hel dag om satellitbilleder
ESA indkalder forslag til Earth Explorer 10 mission
ESA opfordrer forskere indenfor jordobservation til at indsende forslag til en ny Earth Explorer mission.
ESA udbyder 10 forskningsstipendier indenfor jordobservation
Der er nu mulighed for at søge et forskningsstipendium ved det nyoprettede Φ- lab i ESRIN
ESA afholder workshop om forskningsmuligheder i Deep Space Gateway
Det er nu muligt for forskere at deltage i en workshop, som ESA afholder på ESTEC i Holland den 5. og 6. december.
Innovationsfonden investerer 16 mio. kr. i to nye rumprojekter
Innovationsfonden har netop offentliggjort deres seneste investering i to nye rumprojekter: MegaMan – Mega-Constellations, der skal revolutionere klodens mobildækning og MOIST – Managing and Optimizing Irrigation by Satellite Tools, der skal hjælpe landmænd til at vande mere effektivt.
Mød European Space Agency til Big Science Business Forum
European Space Agency (ESA) er en af de ni europæiske Big Science organisationer, som er medarrangør af Big Science Business Forum 2018 i København. ESA vil sammen med de andre organisationer præsentere deres samlede udbud og investeringer for de kommende år.
Centrifuger dit speciale! Sidste chance for at indsende forslag til 2018-forsøg
Centrifuger dit speciale! European Space Agency, ESA, giver eleverne mulighed for at udføre eksperimenter i op til 20 G i ESA's Large Diameter Centrifuge (LDC). DEADLINE: 5. november 2017 kl. 23:59.
Første møde blandt europæiske Galileo brugere
Brugere af det nye europæiske Galileo navigationssystem inviteres af GSA til møde d. 28.-29- november 2017 i Madrid
Space Academy@DK – workshop præsentationer
Styrelsen for Forskning og Uddannelse udbyder 300.000 kr. til udvikling og etablering af en ny supportenhed, Space Academy@DK, som skal bringe rumteknologi og satellitdata ind i undervisningslokalerne på danske videregående uddannelser. Frist for ansøgninger er den 15. november 2017.
Nyt arbejdsprogram for Horizon 2020 Space er offentliggjort
Første opslag er åbent og kan søges frem til 6. marts 2018
Test din CubeSat-idé i ESA’s nye facilitet for studerende
Drømmer du om at sende en satellit i rummet, men ved ikke hvordan? Her er løsningen! European Space Agency, ESA har netop etableret en testfacilitet for studerende, som også du kan bruge.
Det danske Copernicus Relay fortsætter endnu et år
EU Kommissionen har netop meddelt, at det danske Copernicus Relay fortsætter endnu et år. Copernicus Relays er nationale kontaktpunkter for information om Copernicus programmet.
Jorden set fra rummet - ny professor på KU i Remote Sensing
Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet har ansat Rasmus Fensholt som professor i Remote Sensing.
ESA indkalder eksperter til to nye Mission Advisory Groups for de to missionsforslag FORUM og SKIM
ESA har besluttet at gå videre med indledende studier til to forslag til den 9. Earth Explorer mission, hhv. de såkaldte FORUM og SKIM forslag. ESA indkalder i denne forbindelse eksperter til to nye Mission Advisory Groups for de to missionsforslag.
Åbent opslag til finansiering af innovative ideer indenfor ESAs rammeprogram for jordobservation
Der er som et nyt initiativ indenfor ESAs rammeprogram for jordobservation (EOEP-5) et åbent opslag i den såkaldte Blok 4 "EO Science for Society"
SpaceAcademy@DK ser dagens lys
SpaceAcademy@DK skal bringe rumteknologi og satellitdata ind i undervisningslokalerne på danske videregående uddannelser. SANDHOLT ApS skal med 300.000 kr. fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse give danske studerende bedre mulighed for at deltage i ESA Academy og Copernicus Academy.
Copernicus programmet vil fremover kunne overvåge luftforurening
De første prøvebilleder fra Sentinel-5p satellitten viser, at Copernicus programmet vil kunne bidrage til en overvågning af luftforureningen over hele kloden
Tilmeldingen er åben. Deltag i den danske CanSat-konkurrence 2018
Satellitter på dåse – CanSats - styrker elevernes kreativitet, samarbejde og faglighed. Som altid i rumfart er udfordringen at holde sig inden for begrænsninger på omkostninger, tidsforbrug, vægt og ikke mindst volumen. Fristen for tilmelding af hold er 21. februar 2018
Endnu fire Galileosatellitter opsendt med succes
Et stort skridt nærmere europæisk uafhængighed for satellitbaseret navigation og positionering
Se hvem der bruger rumdata i Danmark
Ifølge Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering så tjekker landmanden sine afgrøder, miljøteknikeren sine algeopblomstringer, og vejmyndighederne mængden af sne - alt sammen ved hjælp af data fra satellitter.
ESA opfordrer jordobservationseksperter til at ansøge om medlemskab af seks nye Mission Advisory Groups
Som led i udviklingen af Copernicus programmet etablerer ESA Mission Advisory Groups (MAGs) til hver af seks potentielle satellitmissionstyper
Mindre end to måneder til Big Science Business Forum 2018 - tilmeld din virksomhed nu
Danske virksomheder har en unik mulighed for at høre om investeringer de kommende fem år for over 75 milliarder kroner, når Big Science Business Forum 2018 (BSBF2018) løber af stablen i København d. 26.-28. februar 2018. Tilmeld din virksomhed nu og mød de største Big Science organisationer.
Tillykke til TICRA og Landbrug og Fødevarer
TICRA og SEGES Landbrug og Fødevarer er for første gang med i projekter under EU's rumprogram i Horizon 2020. Begge indgik i succesfulde ansøgninger ved 2017-opslaget.
ESAs Living Planet Fellowship 2018
ESA opfordrer yngre forskere til at indsende projektforslag under 'Living Planet Fellowship 2018' opslaget
Satellitter og kunstig intelligens sikrer sejladsen i Grønlands isfyldte farvande
Innovationsfonden investerer 5 mio. kr. i nyt projekt om mere detaljerede iskort ved hjælp at satellitdata fra Copernicus sentinel 1. DMI, Danmarks Tekniske Universitet, DTU, og Harnvig Arctic & Maritime deltager i projektet.
Nye visioner for rummet og Danmark
Danmark befinder sig i en gylden rumalder med nye muligheder for at gøre Danmark til en mere aktiv rumnation. Seks kendte aktører på rumområdet sætter i foråret 2018 deres egne ord på, hvilke muligheder Danmark har.
EUopSTART: Søg tilskud til at forberede din ansøgning til Horizon 2020
EUopSTART har til formål at intensivere danske forskningsinstitutioners og virksomheders deltagelse i europæisk forskning og innovation. Første cut-off er den 26. februar 2018 efterfulgt af to cut-offs henholdsvis den 22. maj og 8. oktober 2018.
Hvordan synes du, at EGNOS, Galileo og Copernicus skal udvikles fremover?
Europa-Kommissionen har lige nu en åben høring om strategiske infrastrukturer som f.eks. EGNOS, Galileo og Copernicus. Så hvis du har en mening om programmerne, så er det nu, at du eller din organisation skal komme med dem. Høringsfrist er 8. marts 2018
Granskning af dansk deltagelse i bemandet og ubemandet udforskning af rummet
Seismonaut A/S skal kortlægge danske forskere og virksomheders interesser i bemandet og ubemandet udforskning af rummet før, nu og i fremtiden. Undersøgelsen vil være færdig i første halvdel af 2018 og skal skabe grundlag for en dansk holdning til et fortsat engagement på området.
Invitation til workshop om robotteknologi for folkeskole- og gymnasielærere
European Space Agency, ESA inviterer til en række workshops for lærere i løbet af foråret 2018. Man vil kunne lære at bruge Raspberry Pi og andre velafprøvede materialer om brugen af robotteknologi i fysikundervisningen.
Fokus på uddannelse og rum i regeringens nye Strategi for Danmarks digitale vækst
Regeringen vil indlede en dialog med de videregående uddannelsesinstitutioner for at identificere relevante uddannelser, hvor satellitdata kan anvendes.
Opsendelse af de to første godkendte satellitter forløb planmæssigt
Styrelsen for Forskning og Uddannelse har godkendt de to første satellitter siden rumlovens ikrafttræden, og begge satellitter er netop blevet sendt i kredsløb om jorden. Rumloven fastlægger rammerne for, at danske rumaktiviteter sker på et reguleret og sikkerhedsmæssigt betryggende grundlag.
Europa-Kommissionen afholder webinar d. 22. februar 2018 om mulighederne for at søge finansiering i SMV instrumentet
SMV-instrumentet er program i Horizon 2020, som kan søges af SMV’er. Alene eller som del af et konsortium. Der vil på webinaret være fokus på SMV’er, hvis forretning baserer sig på Copernicus data. Det er gratis, og du kan deltage fra dit skrivebord.
Rumerhvervet skal opdateres med ny statistik
Styrelsen for Forskning og Uddannelse udbyder opgaven med opdatering af grundlaget for den del af rumstatistikken, som vedrører rumerhvervet i Danmark.
Kan du arrangere en Space App Camp?
En Space App Camp eller hackaton skal samle studerende fra forskellige fagområder, så de kan udvikle kreative og innovative mobile apps, der udnytter satellitdata. Styrelsen for Forskning og Uddannelse indhenter nu tilbud på at arrangere en Space App Camp på IT Universitetet i august 2018.
10 år for Columbus og ATV
Columbus, det europæiske forsknings-laboratorium på den internationale rumstation og det europæiske rumfartøj ATV (Automated Transfer Vehicle) kan her i februar fejre 10-års fødselsdag.
Hvad sker der, hvis den internationale rumstation privatiseres i 2025?
Den 2.-3. marts 2018 samledes 45 lande og 15 rumorganisationer fra hele verden til ISEF2 i Tokyo. Her drøftede de mere end 300 deltagere visionerne for robotter og astronauters vej længere ud i rummet.
1. maj er der frist for ansøgninger til ESA's teknologiprogrammer
Ansøgere med gode forslag til projekter inden for teknologiudvikling og udnyttelsen af satellitsystemer kan søge om midler fra ESA's teknologiprogrammer.
Rummet på Big Science Business Forum 2018
Danmark var i sidste uge vært for Big Science Business Forum 2018 (BSBF2018), hvor verdens største højteknologiske forskningsfaciliteter afholdt den første fælles konference. BSBF2018 ville vise, at højteknologi udviklet til en organisation kan (gen)bruges hos en anden Big Science organisation.
DMI skal være med til at udforme kommende europæiske satellitter
To af DMI's forskere skal vejlede European Space Agency, ESA i valget af den helt rigtige udstyrspakke til en af Europas kommende satellitter.
Ideer til balloneksperimenter efterlyses
Horizon 2020 projektet HEMERA vil stille gratis ballonflyvninger til rådighed for eksperimenter fra 2019 til 2021. HEMERA efterspørger nu ideer til eksperimenter, som forberedelse til det første opslag i juli 2018. Frist for indsendelse af ideer er 27. april 2018.
ASIM er nu klar til SpaceX raketten og den internationale rumstation
Danske eksperter har den seneste tid haft lange arbejdsdage for at få gjort ASIM-instrumentet helt klar til SpaceX 14, så ASIM den 2. april 2018 kan sendes op og blive monteret uden på den internationale rumstation.
Ny hjemmeside bringer rummet ind i gymnasiet
Tre gymnasielærere skaber overblik over baggrund, data og fremgangsmåder til at bringe satellitbilleder ind i undervisningen i gymnasiet. Der er materiale til syv europæiske cases og meget mere.
Andreas Mogensen sørger for, at ASIM kommer sikkert til ISS
Når SpaceX fartøjet Dragon sammenkobles med den internationale rumstation sidder ESA astronaut Andreas Mogensen i NASA’s kontrolcenter og holder kontakten med sine astronautkolleger på ISS, der skal sørge for sikker docking af Dragon.
Effektiv renovering af vand- og spildevandsnet med satellitdata
Forsyningsselskabet Lemvig Vand og Spildevand anvender nu satellitdata fra EU’s jordobservationsprogram Copernicus til at kortlægge, hvordan landskabet hæver og sænker sig.
Danmark bidrager med åbne og frie in-situ data til Copernicus
Danmarks frisætning af nationale geodata kan inspirere andre lande. De danske in-situ data tilføjer vigtige detaljer og kan dermed forbedre EU's jordobservationsprogram Copernicus.
Gratis adgang til navigationsdata af høj nøjagtighed
Som noget nyt har EU-kommissionen besluttet, at Galileo, EU's satellitnavigationsprogram, fremover udbyder data med høj nøjagtighed som en gratis service til borgere og virksomheder.
London Economics skal undersøge Danmarks sårbarhed
London Economics har vundet udbuddet af opgaven med at beskrive konsekvenserne af et nedbrud af de satellitbaserede positionerings-, navigations- og timingtjenester, som benyttes overalt i det danske samfund i fx computersystemer, mobilnetværk og til præcisionsstyring i bygge- og transportsektoren.
Rambøll har vundet opgaven med at opdatere rumstatistikken
En del af rumstatistikken baserer sig på en analyse fra 2016, hvor 144 virksomheder blev identificeret som værende en del af rumerhveret i Danmark. Opgaven består i at opdatere denne liste og udarbejde en række vækstscenarier for rumerhvervet.
ASIM er velankommet til den internationale rumstation
Den 4. april 2018 kl. 15.45 dansk tid ankom det dansk-ledede ASIM-instrument i rumfartøjet Dragon til den internationale rumstation efter en succesfuld opsendelse af SpaceX raketten den 2. april kl. 22.30.
ESA roser den danske rum-hotline
Den 20. marts 2018 blev den danske rum-hotline til ESA evalueret af Styrelsen for Forskning og Uddannelse og repræsentanter fra ESA’s teknologiprogrammer fra ESA’s teknologi- og udviklingscenter, ESTEC i Nederlandene.
Andreas Mogensens rumkapsel er landet i Danmark
Det er med stor glæde, at Danmarks Tekniske Museum har modtaget rumkapslen, der sendte Danmarks første astronaut Andreas Mogensen ud i rummet, Soyuz rumkapslen TMA-18M.
Aarhus universitet udnævnt til medlem af Copernicus Academy
Aarhus Universitet er netop blevet udnævnt til det første danske medlem af Copernicus Adacemy af Europa Kommissionen. Copernicus Academy skal opbygge kompetencer i medlemslandene til at udnytte de mange nye data fra rummet.
Værnsfælles Forsvarskommmando og US Strategic Command indgår aftale om deling af rumdata
Aftalen har til formål at fremme sikker, ansvarlig og vedvarende brug af rummet, og den understøtter det multinationale samarbejde om rumaktiviteter.
ASIM observatoriet virker som det skal og har sendt sine første data til forskerne
Forskere og ingeniører fulgte processen tæt, da ASIM-observatoriet fredag den 13. april blev monteret på ydersiden af den internationale rumstation ved hjælp af rumstationens robotarm. Henover weekenden blev der tændt for strømmen, og de første data blev sendt til kontrolcentret i Belgien.
Nu kan du få din teknologi testet i rummet med alt betalt
Europa-Kommissionen indkalder forslag til opsendelse af eksperimenter til tests i rummet (In Orbit Demonstration/Validation). Opsendelserne er fuldt finansierede af EUs rammeprogram for forskning Horizon 2020 Space. Deadline for forslag er d. 22. maj 2018
Farming by Satellite Prize 2018
Er du studerende eller under 32 år? Eller kender du nogen som er? Sommerkonkurrencen ”Farming by Satellite”, initieret af EU, søger gode erfaringer og innovative idéer. 1. præmien er på € 5.000.
Sentinel-3B har sluttet sig til familien af Copernicus satellitter
Sentinel-3B - den syvende i rækken af Sentinel satellitter under Copernicus programmet -blev i går aftes sendt op fra den russiske kosmodrom Plesetsk.
Erhvervsliv, forskere og ministre har indgået aftale om Teknologipagten
Op mod 50 partnere og ambassadører fra dansk erhvervsliv, undervisnings-, uddannelses- og forskningsverdenen har indgået en pagt for at styrke interessen for natur og teknik. Den danske ESA astronaut Andreas Mogensen er udnævnt til særlig ambassadør.
1. maj er frist for din ansøgning til ESA's teknologiprogrammer
Ansøgere med gode forslag til projekter inden for teknologiudvikling og udnyttelsen af satellitsystemer kan søge om om midler fra ESA's teknologiprogrammer. Forslag til både store og små projekter er velkomne. Ansøgningsfrist: 1. maj 2018.
Kom til hackaton på IT Universitetet og vind 10.000 kr.
IT Universitetet inviterer til Space App Camp Copenhagen den 13.-17. august 2018 - den første Space App Camp eller hackaton i Danmark. Her skal studerende fra forskellige fagområder udvikle kreative og innovative mobile apps, der udnytter satellitdata. Deadline for ansøgninger er den 1. juli 2018.
14 ansøgninger til ESA’s teknologiprogrammer
Styrelsen for Forskning og Uddannelse (SFU) og ESA har per 1. maj modtaget i alt 14 ansøgninger til ESA’s teknologiprogrammer. Puljen i år er på omkring 26,5 mio. kr.
Hent gratis data fra Copernicus App Lab
Vær med til at afprøve et sæt nye redskaber til håndtering af Copernicus data.
Gode netværksmuligheder på Toulouse Space Show
Den 26.-28. juni afholdes det årlige Toulouse Space Show, der er en mulighed for danske virksomheder til at udbygge netværk med en lang række virksomheder på rumområdet.
Landbevægelser skal kortlægges med satellitdata
Et nyt projekt skal kortlægge landbevægelser for en større del af Danmark ved at bruge satellitdata. Målet er at få ny viden om anvendelse af satellitdata
Disruption og nye muligheder i rummet med nanosatellitter
Ny vision for rummet og Danmark fra Lars K. Alminde, Chief Product & Innovation Officer i GomSpace om muligheden for at sende nanosatellitter endnu længere ud i rummet. Med nanosatellitter øges mangfoldigheden og værdien af de undersøgelser, der kan foretages på bestemmelsesstedet.