Gå til indhold

Copernicus går i skyen - DIAS konceptet er under udvikling

I takt med at omfanget af data i Copernicus programmet stiger øges også behovet for lettere adgang til data samt adgang til databehandlings-faciliteter. Kommissionen forbereder derfor nu DIAS konceptet dvs det kommende Copernicus Data and Information Access Services

Copernicus DIAS koncept (Data and Information Access Services) er et helt nyt serviceelement, som er på vej i Copernicus programmet. Konceptet bygger på paradigmet "at bringe brugerne til data" og er tænkt som et supplement til det nuværende "download koncept", som har været gældende hidtil.

Konceptet er bygget op omkring en infrastruktur med hhv. et såkaldt "Back-office", som omfatter alle data og informationer leveret af Copernicus programmet, en DIAS interface som giver brugerne adgang til data samt tilbyder et udvalg af databehandlingsfaciliteter og et såkaldt "Front-office" hvor f.eks. virksomheder og iværksættere kan udvikle applikationer og tjenester til deres slutbrugere.

For at fremme konkurrencen og udviklingen af kreative løsninger planlægger Kommissionen at etablere mindst tre forskellige DIAS strukturer operereret af forskellige konsortier. Konsortierne forventes etableret i løbet af sommeren 2017, hvorefter selve udviklingen af DIAS strukturen igangsættes. DIAS forventes at blive operationelt i første halvdel af 2018.

 

Kontakt

Anne Birgitte Klitgaard
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 42
Email: ak@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022