Gå til indhold

Før 2021

ESA Space App Camp 2017
Af Cecilie Tornøe — Senest opdateret 28. november 2022 13:10

Så er der åbnet for tilmelding til den Europæiske Rumorganisation, ESA’s Space App Camp 2017. Den afholdes 11.-18. september 2017 på ESA’s jordobservationscenter, ESRIN i Frascati, Italien. Alle udgifter til rejse og indkvartering dækkes af ESA, og der vil være store præmier til vinderne.

ESA indkalder forslag til post-ISS studier
Af Cecilie Tornøe — Senest opdateret 28. november 2022 13:10

I dag gennemføres mange forsøg i vægtløshed på den internationale rumstation, ISS, men ISS vil i løbet af de næste 10 år være slidt op og skulle skrottes. Derfor tænkes der allerede nu i nye muligheder for at udføre forsøg i vægtløshed samt bemandet og ubemandet udforskning af rummet.

Hvad betyder et nedbrud af satellitnavigation for et samfund?
Af rsi — Senest opdateret 28. november 2022 13:10

Det giver konsulentfirmaet London Economics et bud på i rapporten ”Economic impact to the UK of a disruption to GNSS” (GNSS står for Global Navigation Satellite System og er satellitnavigationssystemer som fx det amerikanske GPS og Europas Galileo).

Space Exploration Masters er i luften
Af Cecilie Tornøe — Senest opdateret 28. november 2022 13:10

Den europæiske rumorganisation, ESA efterlyser innovative ideer til bemandet og ubemandet udforskning af rummet. Der er frist for indsendelse af ideer den 8. september 2017. Indkaldelsen er led i ESA’s plan for aktiviteter for lav bane, Månen, Mars og endnu fjernere destinationer.

Hvordan bruger DU rummet?
Af Cecilie Tornøe — Senest opdateret 28. november 2022 13:10

Hermed en efterlysning af erfaringer med smarte måder at bruge rummet på, der kan skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Hvis din virksomhed allerede har realiseret nogen af de muligheder ny rumteknologi og data fra satellitter giver, kan din case inspirere andre.

Arrangement om udnyttelse af systemer i rummet
Af rsi — Senest opdateret 28. november 2022 13:10

Arrangementet er rettet mod virksomheder inden for miljø, logistik og transport og hvordan de kan udvikle deres forretning gennem brug af satellitter. Arrangementet finder sted 28. november i Aarhus og det er gratis at deltage.

Innovationsfonden investerer 16 mio. kr. i to nye rumprojekter
Af Cecilie Tornøe — Senest opdateret 31. januar 2023 11:49

Innovationsfonden har netop offentliggjort deres seneste investering i to nye rumprojekter: MegaMan – Mega-Constellations, der skal revolutionere klodens mobildækning og MOIST – Managing and Optimizing Irrigation by Satellite Tools, der skal hjælpe landmænd til at vande mere effektivt.

Mød European Space Agency til Big Science Business Forum
Af Cecilie Tornøe — Senest opdateret 28. november 2022 13:10

European Space Agency (ESA) er en af de ni europæiske Big Science organisationer, som er medarrangør af Big Science Business Forum 2018 i København. ESA vil sammen med de andre organisationer præsentere deres samlede udbud og investeringer for de kommende år.