Rumteknologi, rumdata og rumtjenester er blevet uundværlige i europæernes hverdag. Det nye rumprogram vil investere mere i rumaktiviteter og vil i højere grad tilpasses de nye behov og teknologier, og samtidig styrke Europas adgang til rummet.
Før 2021
Nu kan erfarne app-udviklere søge om at deltage i ESA's Space App Camp i Frascati i september 2018. For syvende gang afholder ESA en hackaton, hvor du får muligheden for at vise hvordan data fra satellitter kan bruges til at lave forretning her på jorden.
Vær med til at arrangere det første Copernicus Hackathon og sæt dit unikke præg på arrangementet. Der er mulighed for, at modtage op til 20.000 euro til afholdelse af arrangementet.
ESA søger netop nu kandidater der kan besætte stillingen som ombudsmand, da den nuværende går på pension. I den forbindelse har ESA anmodet alle medlemsstater om at dele stillingsopslaget. Fristen for at ansøge er forlænget til den 24. august 2018
De fleste af den europæiske rumorganisation, ESA’s satellitter og andre rumfartøjer er de seneste 40 år blevet bygget eller testet på ESTEC. Åbent hus i ESA er derfor en unik mulighed for at få indblik i det europæiske rum-eventyr. Åbent hus er for alle og afholdes søndag den 7. oktober 2018.
Ny vision for rummet og Danmark fra Carsten Jørgsenen, direktør for Terma Space – en af Danmarks største rumvirksomheder. Visionen udfolder, hvordan der nu er langt flere kommercielle muligheder for både etablerede og nye rumvirksomheder, end vi har længe har set
Årets gymnasiekonkurrence på de årlige kortdage handler om data fra rummet. Gymnasieelever fra hele landet opfordres til at arbejde med anvendt geografisk information og samtidigt have muligheden for at vinde et studierejselegat på kr. 10.000,-. Kortdage afholdes den 14.-16 november 2018 i Aalborg.
ESA indkalder nu ansøgninger fra bachelorstuderende, der gerne vil prøve at bygge og opsende deres egen raket fra det norske rumcenter på Andoya i Nordnorge i april 2019. Ansøgningsfristen er den 26. oktober 2018.
Ny vision for rummet og Danmark fra Michael Linden-Vørnle, DTU Space. Visionen beskriver, hvordan autonome skibe, droner og selvkørende biler bliver snart en naturlig del af vores dagligdag. Det kræver meget nøjagtig satellitnavigation, og her er Europa med helt i front.
Flere nye klimadata er snart på vej fra Aeolus satelitten. Aeolus har et meget kraftigt laser instrument, som vil levere data om jordens vindprofiler og give os ny indsigt i hvordan varme og fugtighed udveksles mellem jorden og atmosfæren.
I forbindelse med den franske præsident Emmanuel Macrons officielle besøg i Danmark indgik det franske rumagentur CNES (Centre National d'Études Spatiales) og Styrelsen for Forskning og Uddannelse (SFU) en samarbejdsaftale om rumbaseret klimaforskning og innovative rumteknologier.
Ny vision fra Hans Kjeldsen, professor på Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet, hvor tre institutter er gået sammen om en ny rumstrategi, der giver forskere og studerende nye muligheder for udvikling af rumteknologi og rumforskning og et samarbejde med industrien.
Nyt opslag i Horizon 2020’s rumprogram åbner for ansøgninger den 16. oktober 2018. Vi ser nærmere på ét af emnerne i opslaget, nemlig muligheden for at udvikle jordobservationsapplikationer i samarbejde med partnere uden for EU. Ansøgningsfristen er den 12. marts 2019
To nye danske start up firmaer er udvalgt til at deltage i ESA’s Space App Camp den 17.-24. september 2018, hvor de vil udvikle en app, der kan hjælpe rejsende med at finde de bedste strand- og badeforhold.
Nyt opslag i Horizon 2020’s rumprogram åbner for ansøgninger den 16. oktober 2018. Vi ser nærmere på ét af emnerne i opslaget, nemlig muligheden for at udvikle GNSS applikationer, som bidrager til digitalisering af produkter og tjenester. Ansøgningsfristen er den 5. marts 2019
Det nye uformelle netværk skal udveksle erfaringer omkring tidsvarende regulering af nationale og kommercielle satellitaktiviteter i henhold til FN’s fem rumtraktater, der på mange måder er ude trit med udviklingen. Traktaterne omhandler bl.a. ansvarsfordelingen ved uheld.
Nyt opslag i Horizon 2020’s rumprogram åbner for ansøgninger den 16. oktober 2018. Vi ser nærmere på ét af emnerne i opslaget, nemlig muligheden for at udvikle teknologier, der kan bruges til jordobservation fra satellitter eller high altitude platforms. Ansøgningsfristen er den 12. marts 2019
Space for Inspiration afholdes nu for anden gang. I år foregår det i Bilbao den 29.-31. oktober 2018. Det er en international konference arrangeret af European Space Agency, ESA, som i år fokuserer på, hvordan rummet kan bruges til at skabe positiv forandring - og nye virksomheder - på her på Jorden
Rambøll konkluderer i ny rapport, at rumområdet generelt er omgivet af stor vækstoptimisme. Hvis de mest positive vækstforventninger skal indfries, kræver det dog adgang til mere kvalificeret arbejdskraft og et øget fokus på iværksætteri.
Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark (CenSec) skal over de næste to år lede et nyt Innovationsnetværk for Sikkerhed - Inno-Sec. Inno-Sec har særligt fokus at videreudvikle årtiers oparbejdet know-how og veludviklet infrastruktur inden for forsvar, sikkerhed og rum.