Gå til indhold

Hvor finder du verdens bedste badestrand?

To nye danske start up firmaer er udvalgt til at deltage i ESA’s Space App Camp den 17.-24. september 2018, hvor de vil udvikle en app, der kan hjælpe rejsende med at finde de bedste strand- og badeforhold.

Der var kun 20 pladser til årets ESA Space App Camp og fire af dem er gået til et hold sammensat af to danske start-ups: SoftSingularity og Kritisk.It. SoftSingularity er en konsulentvirksomhed som udvikler apps og websites kombineret med intelligente og interaktive teknologier, mens Kritisk.IT har erfaring med behandling af store datamængder, it-sikkerhed og procesoptimering. Ved at kombinere kompetencerne er det lykkedes at skabe et hold, som kunne passere gennem ESA’s nåleøje.

En af kravene for at deltage i SPACE APP CAMP var, at virksomhederne kunne præsentere allerede udviklede apps og selvom der er tale om start ups, har medarbejderne meget stor erfaring med app udvikling og dertil en række publicerede apps.

Holdet er blevet udvalgt til at deltage i ESA Space App Camp under temaet ”Future Living”. Dette sker på baggrund af en række nye idéer, der kan anvendes til at give information om de bedste lokale strand- og badeforhold, men med global dækning.

”App’en kombinerer flere datakilder, herunder crowd-sourcing, men er i største udstrækning baseret på Copernicus satellitdata. Det giver potentiale for information om f.eks. sanddække, vækst af alger og vegetation, sigtdybde, vandtemperaturer, og forurening. For at udpege de bedste lokaliteter, ift. brugerønsker om f.eks. svømme eller snorkleforhold, anvendes der i stor udstrækning machine learning; denne teknik anvendes også til bl.a. lokalisering af f.eks. mindre kendte strande vha. satellitdata”, fortæller Thomas Nielsen, Co-founder og Adm. direktør for SoftSingularity.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022