Gå til indhold

Nyt innovationsnetværk med fokus på rummet

Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark (CenSec) skal over de næste to år lede et nyt Innovationsnetværk for Sikkerhed - Inno-Sec. Inno-Sec har særligt fokus at videreudvikle årtiers oparbejdet know-how og veludviklet infrastruktur inden for forsvar, sikkerhed og rum.

Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte har netop besluttet at støtte Innovationsnetværket Inno-Sec, der nu samler områderne forsvar, sikkerhed og rum under ét netværk (Inno-Sec er en udløber af det tidligere Innovationsnetværk Inno-pro). Der er nemlig brug for innovative løsninger for at beskytte årtiers oparbejdet know-how og veludviklet infrastruktur og for at Danmark kan lægge sig i front på teknologiske og industrielle områder.

Inno-Secs vigtigste opgave bliver at bygge bro mellem virksomheder, videninstitutioner og myndigheder for at bringe innovation i spil.

I løbet af efteråret vil CenSec formulere en handlingsplan for perioden 2019-2020. Planen vil blive udarbejdet i tæt dialog med Styrelsen for Forskning og Uddannelse, som i forvejen har et stort fokus på forskning inden for både rum- og forsvarsområdet.

CenSec har stor erfaring med at drive innovationsnetværk bl.a. på rumområdet.

Senest har CenSec den 26. september 2018 været med til at afholde New Space Day i Aarhus sammen med flere institutter på fakultet for Naturvidenskab og Teknologi på Aarhus Universitet. Selve dagen bød på match making mellem studerende og virksomheder og præsentationer fra rumbaserede uddannelser, førende rumvirksomheder, kontoret for rum i Styrelsen for Forskning og Uddannelse og ESA.

Deltag i CenSecs arrangement om Vækst i Rumerhvervet den 13. december 2018 i Tycho Brahe Planetarium.

Kontakt

Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022