Gå til indhold

Kom til åbent hus i ESA

De fleste af den europæiske rumorganisation, ESA’s satellitter og andre rumfartøjer er de seneste 40 år blevet bygget eller testet på ESTEC. Åbent hus i ESA er derfor en unik mulighed for at få indblik i det europæiske rum-eventyr. Åbent hus er for alle og afholdes søndag den 7. oktober 2018.

ESTEC er ESA’ største tekniske center, ligger i Noordwijk i Nederlandene og er arbejdsplads for mere end 2.000 rumnørder. ESA er europæisk rumorganisation for 22 medlemslande og udvikler alle former for rum-aktiviteter i samarbejde med forskere, ingeniører og organisationer i både medlemslandene og i bl.a. USA, Rusland, Japan og Kina.

Temaet for dette års event er at ”En rejse igennem rummet med Europa”. Her har du mulighed for at se ESA hardware til rummet og mødes ansigt til ansigt med de ingeniører, rumforskere, designere og astronauter, der planlægger de næste europæiske rummissioner.

Besøgene får mulighed for at udforske ESTEC i deres eget tempo, lære hvordan vægtløshed simuleres på Jorden, hvordan nye missioner planlægges, afprøve forskelligt udstyr og se udstillinger samt få autografer fra astronauter.

Åbent hus-dagene modtager op mod 8.000 besøgende om året, men for at sikre alles sikkerhed er der sat en begrænsning på tilmeldingen, så tilmeld dig straks og inden det er for sent.

Åbent hus-dagene finder sted som del i Nederlandenes nationale Videnskabsuge, såvel som Den internationale Rum-uge.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022