Gå til indhold

ESA’s generaldirektør på besøg i Danmark

Den 4. maj var generaldirektør Jan Woerner på lynbesøg i Danmark, som led i sin besøgsrunde til de 22 medlemslande i Europen Space Agency, ESA. Besøget bød både på et møde med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, raketdyser i Brøndby, pressemøde og et møde med danske ruminteressenter.

Jan Woerner, der har været ESA’s generaldirektør siden juni 2015, ønskede med besøget at formidle sine visioner for ESA og samtidig lære de danske rumaktører bedre at kende.

Rumkontoret i Styrelsen for Forskning og Uddannelse havde derfor arrangeret, at generaldirektøren og hans delegation kunne besøge GTS-virksomheden FORCE Technology i Brøndby, der har udviklet en unik svejsemetode, der bl.a. anvendes på raketdyserne på de europæiske Ariane-raketter. Generaldirektøren, der selv er civilingeniør, var både interesseret og imponeret over i den specielle svejseteknik, der foregår med en præcision på under en tiendedel millimeter.

Dernæst blev generaldirektøren mødt af en række journalister, der blandt andet har fulgt Andreas Mogensens mission tæt. Jan Woerner hilste herefter på Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind, hvorefter generaldirektøren havde mulighed for at tale med en række danske ruminteressenter i et dialogmøde om ESA’s strategi for fremtiden, Space 4.0.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022