Gå til indhold

Andreas Mogensen sørger for, at ASIM kommer sikkert til ISS

Når SpaceX fartøjet Dragon sammenkobles med den internationale rumstation sidder ESA astronaut Andreas Mogensen i NASA’s kontrolcenter og holder kontakten med sine astronautkolleger på ISS, der skal sørge for sikker docking af Dragon.

European Space Agency, ESA sender snart Atmosphere-Space Interactions Monitor (ASIM) til den internationale rumstation for at undersøge lyn, tordenvejr, meteorer og klimaforhold fra rummet. Det sker med rumfartøjet Dragon med SpaceX 14 fra Kennedy Space Center i Florida den 2. april. Andreas Mogensen, der til daglig er udstationeret af European Space Agency, ESA hos NASA i Houston, skal i den forbindelse være ’lead capcom’ i kontrolcentret og kommunikere med astronauterne på ISS, når rumfartøjet efter to dages rejse sammenkobles med rumstationen. 

”Som lead capcom for SpaceX-14 følger jeg forberedelserne og planlægningen af missionen fra astronauternes perspektiv. Jeg træner også med ’flight control’-holdet, der skal sidde i kontrolcentret i Houston under rendezvous og tilkobling til rumstationen. De sidste to måneder inden opsendelsen udfører vi seks-syv simuleringer i backup-kontrolcentret, hvor vi øver os i samtlige fejl og problemer, der kan opstå under missionen,” fortæller Andreas Mogensen.

ASIM instrumentet er udviklet under ESA kontrakt af virksomheden Terma med forskningsmæssig ledelse fra DTU Space.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022