Gå til indhold

Dansk 2. plads på Space Week i ”Geomatics on the Move”

Anden pladsen gik til Danmark under EU og GSA’s ”Geomatics on the Move”-konkurrence i at udnytte positionsdata fra satellitter. Det danske forslag en robotbil, der skal kunne automatisk opmåle større åbne områder som marker og finde f.eks. grundvandshøjde, metal og arkæologiske fund.

Robotten bygger på et ’lock-down’ projekt om at ombygge fjernstyrede offroad biler til selvkørende biler ved hjælp af satellitposition systemet EGNOS og en chips fra U-Blox. Prototypen er blevet tilføjet sensorer som jordfugtighed og metaldetektorer. Målet er at skalere projektet op i 1/5 bil skala og tilføje en simpel udgave af en ground penetrating radar.

De er to unge medarbejdere hos NIRAS, Erhvervs-ph.d. Casper Fibaek (CFI) og studentermedhjælper Ana Fernandes (AFER) der står bag forslaget til ”Geomatics on the Move”- konkurrencen ved årets ”Space Week”, arrangeret af EU og GSA (European Global Navigation Satellite Systems). Andenpladsen indebærer 4.000 EUR til at føre projektet om en selvkørende robotbil til jordinspektioner ud i livet.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022