Gå til indhold

Der er åben for tilmelding til ESA’s sommerskole i Alpbach

Årets tema for ESA’s sommer skole er “Geophysics from Space using Micro- or Nano-Satellite Constellations”. Den afholdes 16.-25. juli i Alpbach/Tyrol, Østrig. Tilmelding senest 31. marts. Studerende skal selv finde finansiering til at deltage.

European Space Agenc, ESA’s sommerskole er for bachelor-, kandidat- og phd studerende inden for alle relevante natur- og tekniskvidenskabelige uddannelser. De studerende vil lære om den videnskabelige og tekniske baggrund, der er nødvendig for at definere og udarbejde innovative rummissioner og for at udvælge og formulere mål for nye satellitmissioner for at observere jordens magnetfelt og gravitationsfelt fra rummet.

De studerende vil skulle foreslå ideer til en rummission, og udvikle dem med hjælp fra anerkendte videnskabelige og tekniske eksperter. De studerende får indgående træning og foredrag og skal arbejde intensivt i mindre grupper for at definere og designe en rummission.

De studerende skal i fire teams udvikle missionskoncepter til et niveau, hvor for eksempel ESA kunne overtage konceptet og udvikle missionen. Holdene vælger et missionskoncept baseret på oplysninger fra forelæsninger og deres egen viden om emnet. De definerer derefter de videnskabelige målsætninger for deres rummission og skal give et foreløbigt end-to-end missionskoncept, herunder rumfartøjer, videnskabelige instrumenter samt mission- og videnskabsoperationer, som vil opfylde deres angivne missionsmål.

Til slut skal de fire teams have taget højde for den videnskabelige instrumentering, der kan opfylde de valgte videnskabelige krav, såvel som for mission design (lancering, overførsel og kredsløb), rumfartøjsdesign (med alle nødvendige delsystemer) foruden at komme med et estimat for omkostninger og udviklingsplaner.

 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022