Gå til indhold

Er studiet for kedeligt eller sommerferien for lang?

Så tag på kursus i rummet. Der er rigtig mange muligheder for at lære nyt og få internationale kontakter på kursus eller sommerskole. Mange sommerskoler er endda gratis at deltage i. Få insider-tips til mulighederne fra én, der har været der selv.

Astrofysiker Christina Toldbo mener, at en af de bedste ting man kan gøre under sin uddannelse er at tage på sommerskole! Ikke alene får man uvurderlig viden, men man opbygger internationale kontakter og får overblik over sine karrieremuligheder.

Christina Toldbo fortæller, at hun deltog i en sommerskole hvert år under sin 5 årige uddannelse til fysiker. Det sendte hende bl.a. til Tyskland for at designe en rumstation på skolen "Space Station Design workshop”, til en bjergtop i mørket på astronomisk observationskursus på La Palma, og to gange over den arktiske cirkel med nordlys og hundeslæder på kurserne "Human Space Exploration" og “Arctic Science” i Sverige.

Der er ofte kun mulighed for at komme på sommerskole, mens man er fuldtidsstuderende, så det er bare med at komme afsted inden man bliver færdig! Mere end noget andet var sommerskolerne for Christina Toldbo medvirkende til hvordan hendes karrierevej udformede sig sidenhen. For hende resulterede sommerskolerne i en Young Graduate Trainee stilling hos European Space Agency, ESA.

ESA’s holder desuden kurser for studerende hele året rundt. Lige nu er der tre forskellige kurser man som natur- eller tekniskvidenskabelig studerende kan tilmelde sig. Her kan man lære om Concurrent Engineering og science fra Rosetta.

 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022