Gå til indhold

ESA afholder ’mellemliggende’ ministerkonference i Madrid – IMM18

For at sætte rammerne for samarbejdet med EU afholder European Space Agency i dag den 25. oktober IMM18 - en såkaldt ’mellemliggende’ ministerkonference forud for ESA’s ordinære ministerkonference, der afholdes i slutningen af 2019.

Den mellemliggende ministerkonference (Intermediate Ministerial Meeting 2018 – IMM18) er en ministerkonference i mere uformelle rammer arrangeret af det spanske formandskab for ESA, i samarbejde med det østrigske EU-formandskab. IMM18 skal dels ses som en forberedelse af ESA’s ministerkonference næste år, samt sætte rammerne for ESA’s samarbejde med EU.

I dag torsdag den 25. oktober 2018 forventes vedtaget to resolutioner, hvor ESA’s råd på ministerniveau vil give retningslinjer til ESA's generaldirektør.

Med den første resolution får ESA etableret retningslinjer for udviklingen af sine forslag til programmer og aktiviteter frem mod næste års ministerkonference. Heri anerkendes det bl.a., at ESA’s videnskabelige program er en driver for excellent europæisk forskning, og at programmet videreudvikles på baggrund af tidligere års succeser.

Med den anden resolution får ESA’s generaldirektør mandat til, bl.a. på baggrund af EU/ESA rammeaftalen fra 2004, at forhandle en finansiel rammeaftale mellem ESA og EU, der kan danne grundlag for, at ESA kan implementere EU finansierede rumprogrammer under hensyntagen til ESA’s konvention. Det vil sikre, at EU fortsat får glæde af ESA’s tekniske og administrative ekspertise og af de investeringer i kompetenceopbygning, test-, kontrol- og opsendelsesfaciliteter som ESA har opbygget gennem de sidste 50 år.

Kontakt

Gorm Kofoed Petersen
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 82 87
Email: gpe@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022