Gå til indhold

Få indblik i rumvirksomheden Flux

Flux har i over 30 år udviklet og produceret induktive komponenter og power-løsninger til industri, forsvar og rumfart. Rumfartsdelen udgør 40 pct. af Flux’ forretning. Flux’ produkter er såkaldte custom designs og derfor ikke hyldevarer.

Flux har eksisteret siden 1980 og udvikler og producerer induktive komponenter og powerløsninger til bl.a. industriel elektronik, telekommunikationsudstyr, vedvarende energi, medicinske apparater, fly, satellitter og løfteraketter. Virksomheden er dermed udelukkende en upstream-virksomhed.

Flux’ produkter er efterspurgte, fordi de imødekommer den vedvarende efterspørgsel efter nye innovative produkter med større ydeevne, reduceret størrelse og vægt. Samtidig lever Flux op til både ESA-certificeringer og andre internationale normer og standarder, som er en konkurrencemæssig fordel, fordi certificeringerne dels er et kvalitetsstempel, dels kan reducere kundernes testomkostninger.

Samfundets stadig større afhængighed af data fra rummet gør, at rumfartsbranchen er ekspanderende, og det skaber en naturlig, generisk vækst i branchen og dermed for Flux’ rumfartsdel.

Flux’ investeringer i forskning og udvikling er stigende, selv om det er forholdsvis traditionelle komponenter, Flux producerer. Den teknologiske udvikling med stadig mere avancerede og effektive produkter betyder større strømforbrug, der igen betyder, at der skal mere og mere power i udstyr.

Flux’ komponenter til rumindustrien udgør 40 pct. af forretningen. Inden for de seneste 2 år er der sket en fordobling i Flux’ omsætning på rum-området, hvilket svarer til 15 nye stillinger.

Flux uddanner selv mange af deres medarbejdere på eget akademi, hvilket gør ufaglærte til specialarbejdere på ni måneder. Virksomheden har imidlertid udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt med elektroingeniører og efterspørger en offentlig opprioritering af dette område.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022