Gå til indhold

Få indblik i rumvirksomheden Gatehouse Telecom

Gatehouse Telecom udvikler softwareprotokoller til brug i telekommunikationsvirksomheden Inmarsats BGAN-satellit-kommunikationssystem. Softwareprotokollerne bliver brugt i ca. halvdelen af alle Inmarsats BGAN-terminaler.

GatHeouse Telecom ser et stort potentiale i udbredelsen af Low- Earth Orbit-satellitter, som i disse år står overfor en stor udvikling pga. de betydeligt lavere priser på disse satellitter sammenlignet med traditionelle satellitter. GateHouse Telecoms software kan anvendes til integration mellem satellitters terminaler og dermed forbedre kommunikationen mellem satellitterne.

Satellitkommunikation spiller en større og større rolle i dag og kravet til altid at være forbundet er stigende. Som forbruger oplever vi det i dag med internet i fly, men løsninger leveres til alle segmenter (kommunikation på land, maritim kommunikation, og aeronautisk kommunikation). Indenfor maritim kommunikation har sikkerhedsløsninger været udbredt i mange år. GateHouse Telecom har i deres udvikling draget stor nytte af deres placering i den tidligere mobil-og telekommunikationsklynge i Nordjylland og placeringen tæt på Aalborg Universitet.

GateHouse Telecom arbejder for flere større britiske virksomheder indenfor telekommunikation. Storbritannien yder store tilskud til ESA’s programmer om satellitkommunikation. Derfor producerer britiske virksomheder også mange løsninger med ESA-midler. GateHouse Telecom anser ikke sig selv som en rumvirksomhed. Al virksomhedens forretning er dog i høj grad afhængig af data fra satellitter.

GateHouse Telecom A/S er en del af virksomheden GateHouse Group A/S. GateHouse Group blev etableret i 1992 og har i dag til huse i Nørresundby nord for Aalborg.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022