Gå til indhold

Få indblik i rumvirksomheden Gomspace

Satellitproducenten GomSpace A/S er en virksomhed i kraftig vækst. Den har på 10 år udviklet sig fra at være en start-up-virksomhed til en global virksomhed med over 200 ansatte, der eksporterer nanosatellitter og satellitsystemer til mere end 40 lande.


GomSpace udvikler og producerer teknologi til nanosatellitter (satellitter der vejer op til 30 kg) samt styresystemer til satellitter generelt. Dermed er GomSpaces omsætning 100 pct. knyttet til rumområdet.

Væksten har i høj grad været drevet af en stigende efterspørgsel efter nanoteknologier og -services i stadig flere sammenhænge, både i offentlige programmer og på kommercielle vilkår, bl.a. inden for skibsfart og flykontrolområdet. En central rammebetingelse for GomSpaces succes har endvidere været samarbejdet med de danske innovations-miljøer og med universiteterne i Aalborg og Aarhus.

Det er forholdsvis komplekst at beskrive, hvilke faktorer der har drevet GomSpaces vækst, men deltagelse i ESA-programmer og projekter under Innovationsfonden og Højteknologifonden har uden tvivl været en vigtig nøgle til vækst i opstartsfasen.

Et tæt samarbejde med universiteterne i Danmark har haft og vil også fortsat have afgørende betydning for GomSpaces succes. GomSpace har brug for grundforskning og kandidater fra universiteterne, mens universiteterne har brug for erfaring med, hvordan deres viden kan nyttiggøres kommercielt.

GomSpace A/S er stiftet i 2007 af tre studerende fra Aalborg Universitet. Virksomheden er i dag ejet af GomSpace Group AB, der blev børsnoteret på fondsbørsen i Stockholm i 2016.

Få indblik i 12 danske rumvirksomheder, deres syn på drivkræfter og barrierer for vækst, samt rammevilkår og forventninger til fremtidig vækst. De 12 cases i forbindelser med Rambølls rapport 'Opdateret statistik om rumerhvervet og analyse af rumerhvervets vækstpotentiale'.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022