Gå til indhold

Få indblik i rumvirksomheden QuadSAT

Startup-virksomheden QuadSAT kombinerer droner, robotteknologi og satellitkommunikation. Virksomheden blev grundlagt i 2017 og er stadig i forsknings og udviklingsfasen. Målet er at opbygge droneplatforme til løsning af opgaver for maritim-, aerospace- og forsvarsindustrierne.

 

QuadSAT udvikler en ny form for droneplatforme, der bliver brugt til afprøvning, kalibrering og typegodkendelse af antenner til satellitkommunikation. I den sammenhæng fungerer dronen som en kredsende satellit, der simulerer bevægelsen af forskellige transportmidler som skibe, fly og biler. Dette giver mulighed for at løse kritiske problemstillinger for antennens ydeevne, såsom antenneafprøvning, antennestråling og opklaring af forstyrrelser. Kundegruppen for QuadSAT består af transport- og navigationsvirksomheder, der skal have en billigere mulighed for satellitkommunikation på land, vand og i luften.

Igennem klyngenetværk har QuadSAT haft mulighed for at tale med en større gruppe af mulige kunder på området. Især indenfor maritim-, aerospace- og forsvarsindustrierne har der været interesse for deres produkt. Derfor er QuadSATs primære fokus for fremtiden at færdigudvikle forskningen og deres produkt i form af dronebaseret antennekalibrering, så salg og videreudvikling kan startes.

Det innovative robot- og dronemiljø i Odense har gavnet QuadSAT i særdeleshed og har også været en af grundene til at bosætte sig i Odense. Endvidere understreger QuadSAT, at den danske dronestrategi, der fremhæver droneindustriens potentiale for den danske økonomi, er en vigtig faktor for startups på området.

Samtidig har virksomheden op-levet vanskeligheder ved at finde de rette medarbejdere. QuadSAT har en vision om at vokse til op til 500 medarbejdere indenfor de næste 5-10 år.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022