Gå til indhold

Få indblik i rumvirksomheden Rovsing

Rovsing tilbyder en lang række produkter og services til test af satellitter og rumfartøjer, bl.a. af softwaresystemer og instrumenter i satellitter. Rovsing har som en af tre virksomheder i verden udviklet en solpanelssimulator, som kan emulere strømmen genereret af solpanelerne til satellitter.

Forretningen centrerer sig på nuværende tidspunkt indenfor tre hovedområder. Testsystemer og produkter udgør største andel, mens independent software verification and validation og on-site engineering services udgør den resterende andel. Produktporteføljen dækker således både over hardware- og softwareløsninger samt professionelle services. Rovsing har været involveret i flere internationale rumfartsprojekter som fx ExoMars, SENTINEL, GAIA og senest ESA’s Jupiter Icy Moon Explorer-program (JUICE). 

Rovsing er en mindre virksomhed med ca. 30 medarbejdere, som dækker ca. 10 forskellige nationaliteter. Langt størstedelen af medarbejderne er ingeniører indenfor elektronik eller software. For Rovsing er en af de største barrierer for fortsat vækst at ansætte og fastholde de rigtige medarbejdere. Der er relativt få personer i Danmark med de rette kompetencer indenfor rumerhvervet og endnu færre med relevant erhvervserfaring.

Det øgede fokus på rummet og rumerhvervet i Danmark, herunder bl.a. Rumstrategien og Rumkontoret i Styrelsen for Forskning og Uddannelse, har ifølge Rovsing betydet, at man har oplevet en mere fokuseret indsats på rumområdet fra statens side.

Ifølge Rovsing er der en øget mulighed for vækst på det område, som oftest betegnes som New Space – altså hvor private aktører involverer sig i rumaktiviteter. Den øgede popularitet af mindre satellitter (nano, small og cubesats) har gjort det muligt for en langt bredere gruppe af aktører at involvere sig i rum-området.

På nuværende tidspunkt arbejder Rovsing ikke aktivt sammen med universiteter eller vidensinstitutioner. Rovsing planlægger dog at gøre dette mere aktivt fremadrettet for i højere grad at kunne få adgang til midler fra EU's forsknings- og innovations-program Horizon 2020 og fremadrettet Horizon Europe.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022