Gå til indhold

FIRST® LEGO® League Into Orbit

Den 19. skandinaviske finale i FIRST® LEGO® League, løber af stablen i Oslo den 1. december 2019. Temaet i år er udfordringerne for astronauter i rummet, og 16 engagerede teams af danske skolebørn deltager sammen med i alt 49 teams fra Norge, Sverige, Færøerne og Island for at fremvise deres ideer.

Årets FIRST LEGO League handlede om, hvor svært det er at sende folk rummet, selvom det kun er for en kort periode. Overlevelsessystemer for astronauter er nogle af de mest komplekse tekniske opgaver der findes. De 900 Skandinaviske hold har derfor været på hårdt arbejde og har fået indblik i innovation, forskning, teknologi, design og programmering.

De udfordringer med ophold i rummet, som eleverne forsøgte at tackle handlede om: mental sundhed, søvn, motion, vand, Virtuel Reality, mad, rumdragter, afsavn, skrald og meget mere.
Mere end 500 danske skoleelever har i løbet af 8 uger her i foråret været i fuld gang med at kvalificere sig til konkurrencen og dermed kandidere ikke bare til finalen, men også til en fremtid inden for naturfag og teknik.

Den første FIRST LEGO League turnering i Skandinavien blev afholdt i år 2000 med engagerede børn og masser af LEGO MINDSTORMS robotter! I år, hvor temaet er Into Orbit og afholdes i samarbejde med European Space Agency, ESA, forventes globalt mere end 280.000 børn fra næsten 90 lande at deltage.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022