Gå til indhold

Forlængelse af frist for Kortdages Gymnasiekonkurrence

Årets gymnasiekonkurrence er i fuld gang – og I kan stadig nå at være med i kampen om æren og et studierejselegat på 10.000 kr. Omdrejningspunktet for årets opgave er satellitbilleder og de muligheder de giver for at løse samfundsmæssige udfordringer.

Geoforum inviterer igen i år gymnasieelever fra hele landet til at deltage i den store gymnasiekonkurrence i forbindelse med årets Kortdage konference, som løber af stablen i Aalborg Kongres & Kultur Center fra den 14.-16 november 2018.

I årets konkurrence bevæger vi os langt ud i rummet for at udforske anvendelsesmulighederne af de kolossale mængder af data, som hver dag bliver indsamlet af satellitter i kredsløb om jorden. Mere konkret er omdrejningspunktet for årets opgave satellitbilleder og de muligheder, som de giver for at understøtte løsningsmodeller for nogle af de samfundsmæssige udfordringer, vi står overfor. Det kunne eksempelvis være anvendelsesmuligheder inden for optimering af Smart City løsninger, miljø/naturbeskyttelse, militære operationer eller planlægningsopgaver.

Emnet for konkurrencen er som udgangspunkt frit, så det gælder om at slippe de kreative idégenererende kræfter løs og perspektivere, hvordan de store mængder af data kan bruges til at løse en konkret problemstilling.

De hold, som har lavet de tre bedste forslag, vil blive inviteret til Aalborg den 15. november for at fremlægge deres plakater, og vinderne løber afsted med et studierejselegat på 10.000 kroner.

Besvarelserne skal indsendes senest den 12. oktober 2018 – så I kan stadig nå at være med – og vi opfordrer alle til at tage med os en tur ud i rummet og indsende jeres kreative forslag.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022