Gå til indhold

Hvordan får man job hos ESA?

Kandidater med naturvidenskabelig eller teknisk baggrund kan med fordel være mere opmærksomme på de mange tidsbegrænsede jobs som ”contractor” hos European Space Agency, ESA. De fleste ”contractor” jobs udbydes af seks store europæiske rumvirksomheder, der har aftaler med ESA.

Mange tænker at et job i ESA er uden for rækkevidde, da der ofte krævers flere års erfaring i stillingsopslagene. Men der er fantastiske karrieremuligheder for både nyuddannede og lidt mere erfarne profiler - hvis man ved hvor man skal lede. For det gælder som for alle andre jobs om at få foden indenfor og om at få noget på sit CV.

På ESA’s egen hjemmeside lægges ordinære stillinger op, men her kærves ofte 5-10 års erfaring. Disse stillinger kaldes “Staff-positions”. Men stillinger hos ESA omfatter derudover “Contractors”, “Young graduate Trainees”, praktikanter og PhD-studerende m.m.

Er man helt nyuddannet skal man kigge efter de såkaldte Young Graduate Trainee stillinger. Disse stillinger frigives én gang om året i november på ESA’s hjemmeside.

Nyuddannede og kandidater med kort joberfaring vil dog have større succes med at få en tidsbegrænset stilling, som ”contractor”. Her ansættes man ikke direkte af ESA, men af et af de europæiske rumvirksomheder, ESA har en aftale med.

Disse jobs findes ofte kun på de enkelte virksomheders hjemmeside. Man kan også kontakte deres HR-afdeling for mere generelle forespørgsler. Langt størstedelen af dem, der er under 35 år og arbejder hos ESA er faktisk ansat som ”contractors”.

God job jagt!

Nyheden er udarbejdet i samarbejde med Christina Toldbo, astrofysiker og tidligere Young Graduate Trainee hos ESA.

Link til ledige stillinger hos store europæiske rumvirksomheder:

 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022