Gå til indhold

Kortlægning af potentialet for at styrke studerendes digitale kompetencer i anvendelsen af satellitdata

For at skabe grundlag for en dialog er der behov for at identificere, hvilke videregående uddannelser samt voksen- og efteruddannelser, der i dag ikke underviser i brugen af satellitdata, men potentielt kunne gøre det og dermed styrke de studerendes digitale kompetencer.

Med frist den 15. februar 2019 for indsendelse af tilbud på op til 300.000 kr. iværksætter Styrelsen for Forskning og Uddannelse (SFU) denne opgave som led i implementeringen af Regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst fra januar 2018.

Den hastige udvikling af satellitområdet med EU’s jordobservationsprogram Copernicus og positioneringstjenesten Galileo giver anledning til at undersøge, om det er relevant at inkludere undervisning i brugen af satellitdata på flere uddannelser fremover. Satellitdata og de tilhørende tjenester udnyttes allerede i mange erhverv og professioner eller forventes at gøre det inden for en overskuelig årrække. Det kan derfor være relevant at inkludere undervisning i brugen af satellitdata på videregående uddannelser og efteruddannelser inden for landbrug, bygge- og anlæg, handel og transport eller det maritime område.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022