Gå til indhold

Ny generation af space iværksættere klar til launch

Første kuld af iværksættere fra ESA BIC Denmarks Launchpad 2020 program blev præsenteret i fredags. Den nye generation af danske space startups vakte interesse hos flere investorer. Førstepladsen og 25.000 kr. gik til projektet: Udnyttelse af satellitdata til anlæg og drift af solcelleparker.

ESA BIC manager, Sune Nordentoft Lauritsen har sendt denne historie til Brug rummet om den første generation af iværksættere fra ESA BIC:

Investorerne stod i kø for at vise deres interesse, da en ny generation af rumiværksættere i Danmark i fredags præsenterede deres bud på innovative space startups. Præsentationen markerede afslutningen på første udgave af det 12 dage lange iværksætterprogram, ESA BIC Denmark Launchpad, der løb af stablen fra den 10. til den 21. august i DTU Skylab i Kgs. Lyngby. Programmet havde tiltrukket omkring 40 ambitiøse, spirende iværksættere fra hele Danmark og udlandet, bl.a. Sverige, Spanien og Tyskland.

”Formålet med Launchpad er at fremme dannelsen af nye danske startups, der udnytter rumteknologi og satellitdata inden for en række forskellige sektorer”, fortæller Sune Nordentoft Lauritsen, der er leder af ESA BIC Denmark. ”Launchpad programmet er en forløber til ESA BIC Denmarks inkubationsprogram, der støtter allerede etablerede startups. I Launchpad arbejder vi med at fremme dannelsen af helt nye space startups, som kan skaleres til vækstvirksomheder, der med tiden kan skabe job og vækst i dansk erhvervsliv.”

Deltagerne fandt sammen i teams i løbet af de første dage af programmet og arbejdede derefter intensivt med at udvikle deres ideer og startups, som kan nyttiggøre rumteknologi og satellitdata kommercielt – bl.a. inden for grøn omstilling, klima, landbrug, forsikring, logistik, ejendomshandler, materialer og vedvarende energi.

I fredags præsenterede alle teams så deres startup for et panel af erfarne investorer fra SEED Capital, Pre-Seed Ventures, Pale Blue Dot og Seraphim Capital samt Vækstfonden. Investorerne var imponerede over, hvad deltagerne havde nået på kort tid, fortæller Sune Nordentoft Lauritsen. ”Vi står nu med mindst en god håndfuld lovende space startups med driftige og kompetente teams, som ikke eksisterede før Launchpad. Og flere af investorerne vil tage kontakt til nogle af de startups, der præsenterede i fredags, fordi de kan se et investeringspotentiale i virksomhederne. Så programmet har absolut været en succes.”

I alt 8 teams deltog i Launchpad. Tre teams vandt hver en pengepræmie, der var sponsoreret af Otto Bruuns Fond, samt et antal timers coaching fra ESA BIC Denmark, der kan hjælpe de nye virksomheder videre i processen mod at blive flyvefærdige.

De tre vindende startup teams var:

1. plads: PVSite: Udnyttelse af satellitdata til anlæg og drift af solcelleparker
2. plads: EXO Monitoring: Geofysisk risikovurdering af ejendomshandler med brug af satellitdata
3. plads: Verisat Carbon: Platform for handel med CO2-reducerende skovplantning med verifikation via satellit.

ESA BIC Denmark har næste deadline for ansøgning til inkubationsprogrammet den 25. oktober. Formentlig vil der til den tid ligge ansøgninger fra mindst et par stykker af de nyetablerede startups fra Launchpad.

ESA BIC Denmark og Launchpad programmet er muliggjort og støttet af en række forskellige partnere:

Industriens Fond, ESA, Ministeriet for Forskning og Uddannelse, Otto Mønsteds Fond, Otto Bruuns Fond, InnoSec, Fonden for Entreprenørskab, Founders of Tomorrow, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, DTU Space, DTU Skylab samt Terma og GomSpace.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022