Gå til indhold

Prøv en tur i Andreas Mogensens rumkapsel

Tirsdag den 8. maj 2018 åbnede særudstillingen RUMMET TUR-RETUR på Danmarks Tekniske Museum med Andreas Mogensens Soyuz rumkapsel. Andreas Mogensen, prins Joachim og kulturminister Mette Bock holdt åbningstaler. De håber alle udstillingen vil gøre endnu flere fascinerede af natur og teknik.


Museet har gjort det muligt for publikum at tage den hæsblæsende rejse med 28.000 km/t fra den internationale rumstation og ned til jorden sammen med Andreas Mogensen. Det sker med Virtual Reality briller på og med Andreas Mogensens stemme i ørerne.

Mere end 1.000 deltog i åbningen af udstillingen, hvor man også kan fordybe sig i det hektiske kapløb om at komme først til Månen i 1960’erne, udforske den evige fascination af rummet og blive klogere på, hvor dansk rumforskning er i dag.

”Rumkapslen er et enestående stykke danmarkshistorie, og jeg er begejstret over, at det er lykkedes os at få den til museet. Med én enkelt museumsgenstand viser vi hvordan man som kulturhistoriskmuseum både kan være aktuel og historisk samtidig med at vi pirrer danskernes interesse for teknologi og videnskab. Rumkapslen er det håndgribelige bevis på, at Danmark stadig kan bryde nye grænser og sætte vores aftryk i historien – vi har her at gøre med det stof drømme er gjort af.” Siger den begejstrede direktør for Danmarks Tekniske Museum, Jesper Buris Larsen.

Særudstillingen RUMMET TUR-RETUR vil kunne opleves på Danmarks Tekniske Museum frem til november 2018.

Det er lykkedes museet at få rumkapslen fra Rusland til Danmark med hjælp fra internationale og danske samarbejdspartnere samt fondsstøtte.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022