Gå til indhold

Sentinel-3B har sluttet sig til familien af Copernicus satellitter

Sentinel-3B - den syvende i rækken af Sentinel satellitter under Copernicus programmet -blev i går aftes sendt op fra den russiske kosmodrom Plesetsk.

 

Sentinel-3B sluttede sig i går aftes den 25. april til sin tvilling Sentinel-3A i omløb om jorden. Dermed kan meteorologer og forskere se frem til dobbelt så mange data, og dobbelt så god dækning frem over.

Satellitten er udviklet under det europæiske jordobservationsprogram Copernicus, som koordineres og ledes af EU Kommissionen, mens Den Europæiske Rumorganisation ESA står for udviklingen af programmets rumsegment, herunder satellitterne.

Sentinel-3A og B betegnes som Copernicus programmets 'arbejdsheste' idet de vil kunne levere data hver tredje time døgnet rundt og året rundt. I en bane ca. 800 km over jorden vil de to satellitter levere data, som primært vil bidrage til udviklingen af produkter og information fra Copernicus programmets marine tjeneste. Derudover vil forskere og meteorologer få stor glæde af disse data i forbindelse med blandt andet overvågning af hav- og kystområder samt af ændringer i havniveau og til udvikling af mere nøjagtige vejrprognoser.

 

Kontakt

Anne Birgitte Klitgaard
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 42
Email: ak@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022