Gå til indhold

Stor interesse for Newspace

Onsdag den 26. September var 60 studerende, forskere og folk fra industrien mødt op til Newspace workshop på Godsbanen i Aarhus. Newspace er et begreb der dækker over de ruminitiativer der vokser frem internationalt faciliteret af bedre, hurtigere og billigere adgang til rummet.

Formålet med workshoppen var at afdække de nye muligheder der vokser frem med opblomstringen af Newspace. Chris Boshuizen, der er en af grundlæggerne af firmaet 'Planet' og i dag er partner i Data Collective, leverede et meget indlevende foredrag, hvordan han fortalte om sin rejse fra at sidde i en garage i San Francisco til 5 år efter at have næste 200 satellitter i bane omkring Jorden. Efter Chris Boshuizen's foredrag var der oplæg fra Jens Frederik Dalsgaard Nielsen fra Aalborg Universitet og Hans Kjeldsen fra Aarhus Universitet om aktuelle rumaktiviteter og fremtidige planer på de to universiteter. På baggrund af disse oplæg, blev der bagefter, fra flere sider, udtrykt ønske om et fælles rumprogram mellem de to universiteter. Endvidere var der også oplæg fra GomSpace, Terma og ESA.

Eftermiddagen var afsat til en yderest succesful match making session, der skulle bringe studerende, forskere og folk fra industrien tættere sammen og klæde dem på til fremtidige rumprojekter. Denne session lå også i forlængelse af det arbejde der lige nu forgår på en række institutioner om at udfærdige en ansøgning om at oprettet et Dansk ESA Business Incubation Centre. Et projekt som mange under sessionen ydret stor interesse for.

Workshoppen var organiseret af Aarhus Universitet i samarbejde med SpaceAcademy@dk og CENSEC Center for Defence, Space and Security.

 

Kontakt

Peter Mandix Sehestedt
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 02
Email: pse@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022