Gå til indhold

Tilmeldingen er åben. Deltag i den danske CanSat-konkurrence 2018

Satellitter på dåse – CanSats - styrker elevernes kreativitet, samarbejde og faglighed. Som altid i rumfart er udfordringen at holde sig inden for begrænsninger på omkostninger, tidsforbrug, vægt og ikke mindst volumen. Fristen for tilmelding af hold er 21. februar 2018

Så er der godt nyt til gymnasielærerne: ”Har du elever, der brænder for science, programmering og teamsamarbejde? Og vil du være med til at give dit gymnasium og dine elever en uforglemmelig oplevelse med udvikling af løsninger til fremtidens rumfart?”

Den danske mission kommer til at indebære måling af tryk, acceleration og temperatur, samt en yderligere mission, som bliver offentliggjort i december 2017.

Gymnasielærerne kan tilmelde hold til CanSat 2018, og vinde en rejse til den europæiske konkurrence, der er blevet arrangeret af European Space Agency, ESA gennem mere end 10 år.

Den danske CanSat-konkurrence arrangeres af ESERO Denmark i samarbejde med AAU Space Center og Naturvidenskabernes Hus.

Vinderholdet får betalt turen til finalen

Den nationale konkurrence foregår på Maersk-McKinney Møller Videncenter i Sorø 18. - 20. april 2018, og der er plads til 10 deltagende hold fra hele landet. Hvert hold må bestå af 4-6 elever og en lærer.

Vinderholdet i den danske finale får en plads i den europæiske konkurrence med rejse og ophold betalt for elever og lærer det sted i Europa, hvor konkurrencen afholdes 27. juni - 1. juli 2018. Ved finalen møder vinderne engagerede elever fra andre europæiske ESA-medlemslande, de træner sprog og samarbejde, udveksler erfaringer og får mulighed for at udleve deres kreative potentiale.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022