Gå til indhold

Velbesøgt workshop om ESA’s teknologiprogrammer

Rumkontoret i Styrelsen for Forskning og Uddannelse afholdt den 4. februar en workshop for at give danske virksomheder, universiteter og myndigheder inspiration til at udvikle ny teknologi i samarbejde med ESA og kendskab til støttemuligheder i GSTP, NAVISP, InCubed og ARTES med frist 1. maj.

Workshoppen, som blev afholdt i Eigtved Pakhus i København, bød på præsentationer fra programlederne fra alle ESA’s teknologiprogrammer med formålet at give et indblik i de mange muligheder for samarbejde for teknologiudvikling gennem de forskellige programmer.

ESA’s teknologiprogrammerne består af:

  • GSTP – ESA’s generelle støtteprogram til teknologiudvikling fra lavt til højt TRL niveau.
  • NAVISP – ESA’s program til udvikling og udnyttelse af PNT teknologi.
  • InCubed – ESA’s program til teknologiudvikling inden for jordobservation med et klart kommercielt øjemed.
  • ARTES – ESA’s program til teknologiudvikling inden for Satellit kommunikation.

Alle programmer har fokus på både upstream og downstream aktiviteter.

70 deltagere bredt repræsenteret fra det danske rummiljø samt nye potentielle samarbejdspartnere fra andre brancher med interesse i at udnytte det store potentiale i satellitdata og udvikling af teknologi både upstream og downstream var tilstede ved workshoppen.

Workshoppen var tilrettelagt som både inspirationskilde til nye spillere, samt mulighed for kendte rumaktører at møde ESA’s repræsentanters og diskutere deres aktiviteter. Til workshoppen blev 26 bilaterale samtaler med ESA derfor afholdt med stor succes.

I 2019 udbyder Styrelsen for Forskning og Uddannelse gennem sit bidrag til ESA støtte på i alt 24 mio. kroner. Deadline for ansøgninger er 1. maj 2019.

 

 

 

 

 

Kontakt

Dennis Jorch Dehn Klarskov Kristensen
Specialkonsulent
Tlf.: 72318877
Email: djdk@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024