Gå til indhold

Info dag om Destination Space i Horizon Europe. Se eller gense webinaret

I webinaret fra 30. november 2021 informerer EU kommissionen om mulighederne for rummet i Horizon Europe in this webinar. Rummet spiller en afgørende rolle for klimaet og den grønne digitale omstilling, som er i fokus for Horizon Europe. Deadline for ansøgninger er 16. februar 2022.

Rummet hører hjemme Horizon Europe’s Cluster 4 og har titlen: Strategic autonomy in developing, deploying and using global space-based infrastructures, services, applications and data 2022

Horizon Europe skal medvirke til at skabe grundlag for realiseringen af Europa Kommissionens strategier inden for bl.a. det maritime område, den nye Green Deal, den digitale strategi, den fælles sikkerheds-og forsvarsstrategi, strategien for bæredygtig udvikling og FN’s verdensmål. Alle med det formål at styrke vores samfund og vores planet.

Data fra rummet giver unikke muligheder for detaljeret viden om Jordens tilstand og udvikling, og rummet kommer derfor til at spille en afgørende rolle for at Europa Kommissionen kan gennemføre disse strategier. Der er hele tiden brug for at være på forkant med nye innovative løsninger og teknologier både til at designe nye instrumenter og andet til rummet og til at udnytte data fra eksisterende satellitter. Det er her Horizon Europe skal gøre en forskel.

Når man sender en ansøgning til Horizon Europe, er det derfor vigtigt at have de store strategiske linjer for øje og tænke på, hvordan man selv kan bidrage til realisering af disse strategier.

I webinaret kan du høre om Destinations Topics:

  • Foster competitiveness of space systems
  • Reinforce EU capacity to access and use space
  • Evolution of space and ground infrastructure for Galileo/EGNOS
  • Evolution of services of the EU space programme components: Copernicus, Monitoring
  • Targeted and strategic actions supporting the EU space sector

 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022