Gå til indhold

Ny strategi for dansk forsvarsindustri

Strategien udpeger bl.a. rumteknologier til overvågning og kommunikation som teknologier af kritisk betydning for militære operationer. Strategien vil også styrke forsknings- og innovationssamarbejdet på tværs af traditionelle sektorskel mellem forsvar, rum og civil højteknologi.

Med strategien sætter regeringen rammerne for en helt ny og styrket tilgang til samarbejdet med forsvarsindustrien om fremtidens forsvars- og sikkerhedspolitiske løsninger. Strategien har samtidig et målrettet fokus på en række nye teknologiske områder, der skal satses mere på. Det drejer sig blandt andet om rumteknologi, energisektoren, kunstig intelligens og cyberområdet.

For at udnytte de bedste løsninger fra den civile verden udvider regeringen nu også samarbejdet til dele af den civile industri og virksomheder, der ikke traditionelt har arbejdet med forsvarsområdet.

Med den nye strategi ønsker regeringen også at styrke samarbejdet med forskningen. Blandt andet om Arktis, på rumområdet og med udvikling af nye grønne energiløsninger, der kan bruges på forsvarsområdet.

Strategiens initiativkatalog indeholder 21 initiativer, hvor UFM bl.a. vil afsøge interessen for etablering af et nyt tema om ’rum og forsvar’ under det Arktiske Rumpartnerskab med fokus på udvikling af teknologier og kompetencer, der kan understøtte opgaveløsningen i Arktis.

Kontakt

Anders Møller Holmegaard
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 26
Email: and@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022