Gå til indhold

Ny studenter satellit skal i rummet med crowdfunding

Danske studerende på fire danske universiteter er nu klar til at kickstarte næste etape af det nationale studentersatellitprogram DISCO. Den kommende crowdfundede mini-satellit DISCO2, skal have tre kameraer og studere klimaforandringer i Arktis.

DISCO programmet, som er drevet af aktive studerende, der ønsker at skabe store nye industrieventyr herhjemme og i omverdenen. Som noget nyt i Danmark kan alle være med til at sende DISCO2 satellitten i kredsløb gennem en crowdfunding-kampagne.

De studerende samarbejder med Arctic Research Center på Aarhus Universitet og ønsker at DISCO-2 skal kunne affotografere bestemte områder af Grønlands østkyst og måske andre steder på Jorden. Håbet er at bidrage til undersøgelser af klimaforandringerne.

For at dette ambitiøse studenter projekt kan blive en realitet, har de studerende brug for hjælp og skriver i deres indkaldelse:
”Med et forholdsvis lille bidrag kan I være med til at finansiere en satellitmission, som vil generere data der kan bruges i forskningen af klimaforandringer og som studerende og forskere fra blandt andre AU kan arbejde med i fremtiden.”

DISCO Programmet har til formål at uddanne den næste generation af forskere, der skal skabe grundlaget for en helt ny og revolutionerende måde at se på rummet på.

DISCO er initieret gennem Partnerskabet for Rumrelaterede Uddannelser i et samarbejde mellem fire danske universiteter – Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og IT Universitet København Alle fire universiteters initialer har også fundet vej til det flotte mission patch.

Programmet er forankret på Aarhus Universitet, og foregår i tæt samarbejde med flere danske universiteter og virksomheder.

Der er brug for 900.000 kr. og crowdfunding kampagnen – alle bidrag er velkomne.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022