Gå til indhold

Nyt partnerskab for rumforskning og rumteknologi

Visionen for partnerskabet Science and Space Technology er at skabe en konstruktion, som kan støtte danske rumforskningsinstitutioner og rumvirksomheder til banebrydende forskning og nye udviklingsmuligheder

Det nye partnerskab har rod i den tidligere regerings initiativ om partnerskaber på rumområdet, men er nu formelt etableret gennem partnernes underskrift på en hensigtserklæring om deltagelse i partnerskabet. Det er tanken, at samarbejdet mellem danske rumvirksomheder og forskningsinstitutter fører til, at danske rumforskere får flere muligheder for at styrke deres forskning, samt at danske rumvirksomheder og rumteknologi bliver mere synlige på den internationale scene.

Selvom partnerskabet er etableret, og arbejdet påbegyndt, er det muligt at udvide kredsen af partnere, som i øjeblikket tæller fem universiteter og fakulteter, fem danske rumvirksomheder, samt Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Flere forskningsområder vil være omfattet af partnerskabets virke. Det vigtigste er, at forskningsfeltet har forbindelse til rummet.

Partnerskabet er organiseret i tre temaer, og der er åbent for nye medlemmer under alle temaer.

Kontakt

Thommy Ingemann Larsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 50
Email: til@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022