Gå til indhold

Space4Climate

FN initiativet World Space Forum består af en række begivenheder, som omhandler, hvordan brugen af rummet kan medvirke til opfyldelse af FN’s verdensmål. I år er det klimaets tur til at være i centrum.

World Space Forum blev startet op i november 2019 som et initiativ, der skal understøtte global udveksling af synspunkter mellem beslutningstagere og eksperter fra private- og statslige organisationer, universiteter, internationale organisationer m.v. om, hvordan rummet kan bidrage til at løse en række problemstillinger i forhold til FN’s verdensmål. Dette planlægges gennemført gennem en række årlige begivenheder, kaldet fora, der planlægges i samarbejde mellem et værtsland og UNOOSA.

Det første forum fandt sted i december 2019 i Wien med titlen ”Access to Space4all”, og i november 2020 var det de Forenede Arabiske Emirater, der sammen med UNOOSA var værter for forummet ”Space for our future” (afholdt virtuelt grundet pandemien).

I år har Østrig valgt at fokusere på klimaet med forummet ”Space4Climate”, som finder sted 6. – 9. december 2021.

Som titlen antyder vil der være fokus på, hvordan rumteknologier kan bidrage til at blive klogere på klimaforandringer samt fokusere på konkrete løsningsmuligheder. Deltagelse giver mulighed for at udveksle informationer med andre stakeholdere, og brede sin viden ud til en bred kreds af deltagere.

Temaet er meget aktuelt, da Regeringen for nyligt valgte at opdatere Danmarks nationale strategi for rummet med yderligere fem målsætninger, som sætter den grønne omstilling i førersædet.

Kontakt

Thommy Ingemann Larsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 50
Email: til@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022