Gå til indhold

Vild med rummet – ny læringsportal går live

Den 17. marts lancerede DTU sin nye læringsportal, Vild med rummet, med seneste viden om jorden, stjernerne, planeterne, rumteknologi, astronauter, big bang og klimaet. Dem der kan glæde sig til at tage sitet i brug er rumnørder, børn og unge, deres lærere og forældre.

Vild med rummet blev skudt i gang på zoom af Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og 2000 skoleelever og rumnørder så med. DTU måtte i sidste øjeblik flytte den virtuelle lancering til Youtube på grund af den store interesse for at deltage.

Ane Halsboe-Jørgensen glædede sig over de nye muligheder, Vild med rummet giver. Ministeren fortalte, at hun - lige som mange børn - finder rummet super fascinerende. Endnu vigtigere er det dog at være opmærksom på den betydning, rummet har for at løse aktuelle samfundsudfordringer, herunder ikke mindst bidrage til den grønne omstilling. At danske forskere og virksomheder spiller så stor en rolle i udviklingen af nye teknologier og satellitter, gør det kun endnu mere aktuelt at holde fast i. Ministeren håber derfor, at Vild med rummet vil bidrage til, at flere børn og unge vil vælge STEM fag, sådan at de kan være med til at løse fremtidens udfordringer.

Lanceringen af Vild med rummet bød også på en astronauttest. Her var det astronaut Andreas Mogensen og super gameren Rasmus Steensborg, der dystede for åben skærm. Rasmus vandt – så måske er han klar til at søge ind som astronaut hos European Space Agency, når stillingsopslaget åbner den 31. marts.

Under lanceringen af Vild med Rummet var der desuden foredrag fra en række rumforskere fra DTU, flere spændende konkurrencer og opgaver fra det nye fascinerende online-univers.