Du har skrevet dig op til ’Brug rummets’ nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil indeholde information om adgang til data, nyheder om udbud og støttemuligheder, oplysning om vigtige arrangementer og i det hele taget nyheder, som kan lette adgangen til rumdata og fremme brugen af rummet i Danmark
Bag nyhedsbrevet står kontoret Rum i Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Vi ønsker, at nyhedsbrevet er så relevant for dig som modtager som muligt. Send derfor gerne ris og ros til rsi@ufm.dk.
Bliv medlem af ESA's EarthCARE Mission Advisory Group (MAG)
ESA indkalder ansøgninger om medlemskab af den kommende EarthCARE Mission Advisory Group
NASA's Space App Challenge 2017 er nu åben for tilmelding
Arrangementet finder som sidste år sted på IT-Universitetet i København og består af de to dele en Bootcamp day (28. april ) og en Hackathon (29. - 30. april). Rum-kontoret i Styrelsen for Forskning og Uddannelse vil som sidste år være repræsenteret i dommerpanelet.
Flyv dit speciale i vægtløshed i 2018
ESA Education indkalder nu forslag fra master- og ph.d-studerende, der har idéer, de gerne vil afprøve i vægtløshed. Deadline for at indsende forslag er 10. september 2017
Copernicus Masters konkurrencen er åben. Frist 30. juni
I Copernicus Masters konkurrer virksomheder, forskere og studerende om at finde innovative løsninger til, hvordan man kan udnytte satellitbilleder til at forbedre samfundet. Konkurrencen er opdelt i en række delkonkurrencer
Søg finansiering til udvikling af chipsets, terminaler og antenner, der kan modtage signaler fra Galileo
European Navigation Satellite Agency (GSA) har gennem forsknings- og udviklingsprogrammet Fundamental Elements publiceret tre opslag og ét udbud med ansøgningfrister d. 19. og 31. maj.
Nyt fra Copernicus
Kommissionens nyetablerede Copernicus Support Office udsender regelmæssigt via de nationale Copernicus relæer nyheder med relevans for Copernicus programmet.
Video: Se oplæg om rummets mange muligheder
Skal landbrug drives fra rummet? Hvad er hemmeligheden bag succesfuld anvendelse af data? Dette er nogle af de emner, der blev diskuteret på en workshop om rummets mange muligheder. Se de filmede oplæg på ufm.dk/brugrummet
Så er det svenskernes tur til at byde velkommen til en Copernicus Workshop sammen med Kommissionen
Arrangementet finder sted i Lund i dagene d. 10. - 11. maj. Tilmeldingen er åben - også for danskere.
Ny model for tildeling af støttebreve til ESA på vej
Virksomheder, forskere og myndigheder skal have et såkaldt støttebrev for at kunne søge midler fra udviklingsprogrammerne i Den Europæiske Rumorganisation (ESA). Styrelsen for Forskning og Uddannelse vil med ny ordning gøre tildelingen mere strategisk.
Earth Observation Industry Information Day, 12 May 2017, ESRIN
ESA's jordobservationsprogram inviterer til industridag d. 12. maj i Frascati, Italien. Fokus vil være på Blok-4 i EOEP-5
Den danske virksomhed Ascend XYZ har udviklet en service der ved hjælp af satellitter forbedrer flysikkerheden
Servicen er udarbejdet i samarbejde med ESA og bruger bl.a. fri data fra Copernicus.
København er vært for ESA symposium med den kinesiske rumsektor til juni
ESA's 2017 Dragon Symposium med den kinesiske rumsektor finder sted i København i dagene 24. til 30. juni 2017. Tilmelding åbner fra 7. april.
Succes med brug af satellitdata til digital landkortlægning i Grønland
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har sammen med Grønlands Selvstyre undersøgt og testet, at satellitdata nu kan bruges til digital kortproduktion i storskala, og samtidig højne kvalitet og præcision i data.
Konference om Big Data fra rummet
Konferencen afholdes af ESA i samarbejde med det franske rumagentur CNES og finder sted 28.-30. november 2017 i Toulouse.
Vil du vinde en tur til rumhavnen i Fransk Guyana og se en opsendelse?
Konkurrencen ‘Space for Sustainability Award’ har fokus på, hvordan rumteknologi kan fremme bæredygtig udvikling. Deadline for at deltage i konkurrencen er den 23. april 2017.
ESA annoncerer udbud om automatiseret vejtransport ved hjælp af rumdata
Udbuddet dækker en bred vifte af forskellige former for teknologier til selvkørende biler. Ansøgningsfrist er 24. april 2017.
Få del i 32 millioner kroner til nye rumteknologier
Forskere, virksomheder og myndigheder kan nu anmode om støttebrev til ansøgninger til den europæiske rumorganisations programmer ARTES og GSTP, som støtter teknologisk og videnskabelig udvikling.