Gå til indhold

7 Tesla MR Centre for Human Use - A national Strategy

Den nationale 7-tesla MR-scanner er den mest kraftfulde og den eneste af sin art i Danmark og har været officielt i brug siden 2016. Scanneren er kun dedikeret til forskning.

Formål:

Formålet med infrastrukturen er at give forskere adgang til en 7-tesla MR-skanner. Skanneren anvendes til at optage billeder af kroppen, herunder måling af f.eks. hjernens struktur, funktion og metabolisme. Alle interesserede forskere i Danmark har mulighed for at udføre forskning på skanneren. 

Infrastrukturen ledes af en national styregruppe med repræsentanter fra de institutioner (hospitaler og universiteter), der har interesse i brugen af skanneren. Styregruppen har det overordnede ansvar for at sikre den videnskabelige kvalitet af forskningen samt at sikre, at skanneren er tilgængelig til alle kvalificerede forskere i Danmark.

Det økonomiske ansvar for driften af skanneren ligger hos ledelsen af Funktions- og Billeddiagnostisk Enhed på Hvidovre Hospital.

Værtsinstitution: Hvidovre Hospital

Øvrige deltagere: Rigshospitalet, Region Hovedstaden, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, DTU, Copenhagen Business School, Lunds Universitet

Adgang: For at opnå adgang til skanneren, vurderes ens projekt af en national styregruppe for at sikre den videnskabelige kvalitet. Når alle nødvendige godkendelser er på plads, gives forskerne adgang til et online bookingsystem, som tilgås via en hjemmeside. 

Brugerbetaling: Ja, på dele af infrastrukturen for alle målgrupper

Primære målgruppe: Forskere, studerende og virksomheder fra Danmark

Udbudte services: Bemandet vejledning og kurser i brug af infrastrukturen, adgang til andre brugeres data, test- og kalibreringsydelser samt teknologioverførsel.

Øvrige informationer:

  • Bevillingsår: 2009
  • Bevillingsbeløb fra UFM: 27.400.000 kr. 
  • Første år i fuld drift: 2016
  • Fagområde: Biotek, Sundhed & Life Science
  • Type: Enkeltstående
Senest opdateret 03. april 2020