Gå til indhold

European Metrology Programme for Innovation and Research (EMPIR)

EMPIR skal sikre samarbejde mellem nationale metrologiinstitutter og udpegede institutter. Det sker for dels at reducere dobbeltarbejde, dels for at øge effekten og acceleration af innovationsprocesser i Europa.

Ud over Europa-Kommissionen deltager 28 lande (herunder Danmark) i EMPiR. Organisationen EURAMET (European Association of National Metrology Institutes), der har hjemsted i Braunschweig, er ansvarlig for implementeringen af programmet.

Rådet for Teknologi og Innovation har afsat 3,0 mio. kr. årligt i perioden 2014 – 2020. Der er en en samlet finansiering til programmet på 600 mio. kr., hvoraf halvdelen kommer fra nationale støtteordninger og den anden halvdel fra EU.

Hvem kan søge og ansøgningsfrister?

EMPIR er et langsigtet program for fælles forsknings- og udviklngsprojekter af høj kvalitet udført af metrologiske institutter og andre godkendte aktører inden for det metrologiske område. Alle interessenter fra alle 28 deltagende lande gives mulighed for at påvirke, hvilke forsknings- og udviklingsprojekter der skal igangsættes af det europæiske metrologisamfund.

Læs mere om EMPIR på:

Kontakt

Jan Kristiansen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 29
Email: jki@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019