Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Tilskud til forskning og innovation EU- og internationale programmer Horizon Europe Aktuelt Nyheder Nu kan du igen søge EUopSTART-tilskud til Horizon Europe-ansøgninger

Nu kan du igen søge EUopSTART-tilskud til Horizon Europe-ansøgninger

Den 24. januar åbnede EUopSTART-puljen igen for ansøgninger. Potentielle ansøgere til en lang række Horizon Europe-programmer kan via puljen få dækket nogle af de udgifter, der er forbundet med at udarbejde en Horizon Europe-ansøgning. Årets første ansøgningsfrist er den 15. marts 2022 kl. 12.00.

24. januar 2022

EUopSTART dækker op til halvdelen af de udgifter, der er forbundet med at udarbejde forsknings- og innovationsansøgninger til Horizon Europe. Tilskuddet er på 50.000 kroner eller 75.000 kroner alt efter ansøgers rolle i projektet. Midlerne kan søges af virksomheder og offentlige forskningsinstitutioner som universiteter, GTS-institutter, hospitaler, kommuner og regioner.

Sådan søger du

Det fulde opslag til EUopSTART er offentliggjort på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside:

Ansøgninger indsendes gennem styrelsens ansøgningsportal, e-grant, der vil være åben indtil den 15. marts 2022 kl. 12.00. I denne periode kan der løbende indsendes ansøgninger.

Hvornår får du svar?

Ansøgere får svar cirka 25 arbejdsdage efter ansøgningsfristen.

Hvornår kan du søge igen

Der er endnu ikke fastsat datoer for ansøgningsfrister i efteråret 2022. Det skyldes, at vi er ved at lægge sidste hånd på en evaluering af EUopSTART, og vi vil herefter overveje om resultaterne af evalueringen skal have betydning for ordningen i fremtiden.

Om EUopSTART

EUopSTART yder tilskud til danske virksomheders og videninstitutioners forberedende arbejde med at deltage i Horizon Europe-projekter. Puljen skal bidrage til at intensivere internationaliseringen af dansk forskning og styrke samspillet mellem forskningsinstitutioner og virksomheder om forskning og innovation. 

Senest opdateret 24. januar 2022