Gå til indhold

Webinar: EU-finansiering til udvikling af rumteknologi – og dansk og fransk rumindustri

Hør danske og franske eksperter, forskere og virksomheder fortælle om støttemulighederne i Horizon Europe inden for rumområdet. Og om de spirende danske og franske rumindustrier, styrkepositioner og samarbejdsmuligheder. Webinaret afholdes den 4. juni, kl. 9:30-12.00.
Kontakt
Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk
Josephine Them Parnas
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 71
Email: jtp@ufm.dk

Tid og sted

04. juni 2021 fra kl. 09:30 til 12:00

Den globale rumøkonomi har stort vækstpotentiale. Nye teknologier har gjort det billigere at sende satellitter i rummet og anskaffe og udnytte gratis data, som kan hjælpe med at løse samfundsudfordringer, f.eks. inden for klima og sikkerhed. Samtidig er adgangen til rummet blevet billigere, hvorfor nye aktører og investeringer ser dagens lys. Omkring 80 lande og tusindvis af virksomheder bidrager til den globale rumøkonomi, herunder EU, Frankrig og Danmark.

EU, Frankrig og Danmark har et godt udgangspunkt for at styrke samarbejdet. EU stiller gratis data fra satellitprogrammerne Copernicus og Galileo og betydelige økonomiske ressourcer til rådighed. I Horizon Europe er der til eksempel afsat midler til udvikling af teknologier, der sikrer Europas adgang til rummet, styrker brugen af europæiske satellitdata og samtidig skaber arbejdspladser og støtter den grønne omstilling.

Frankrig er en toneangivende aktør på rumområdet med en lang tradition for at samarbejde med bl.a. Danmark. Franske og danske virksomheder og forskningsinstitutioner arbejder – både hver for sig og sammen – på at udvikle og kommercialisere løsninger på globale udfordringer såsom bl.a. klimatilpasning og -overvågning, digitalisering, bæredygtig energi, katastrofehåndtering og rumskrot. Herhjemme har uddannelses- og forskningsministeren udpeget forsvar, rum og sikkerhed som et spirende område.

Program

Webinaret kommer blandt andet ind på mulighederne for at få EU-finansiering via Horizon Europe til forskning og udvikling inden for rumområdet, danske og franske rumindustrier og forskningsområder samt det dansk-franske rumsamarbejde.

Tilmelding

Der er et begrænset antal pladser, som tildeles efter først-til-mølle-princippet. Tilmeld dig gratis her.:

Arrangør

Webinaret er organiseret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og det Franske Institut i Danmark i samarbejde med en række danske og franske virksomheder, forskningsinstitutioner, organisationer og eksperter.

Senest opdateret 09. juni 2021