Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2007 Status - Universiteternes opfyldelse af lov om gennemsigtighed og åbenhed

Status - Universiteternes opfyldelse af lov om gennemsigtighed og åbenhed

Forside til Status - Universiteternes opfyldelse af lov om gennemsigtighed og åbenhed
Folketinget vedtog i 2002 lov om gennemsigtighed og åbenhed i uddannelserne (lov. nr. 414 af 6. juni 2002), der opstillede krav om blandt andet universiteternes pligt til offentliggørelse af oplysninger.
: 04. september 2007
: Universitets- og Bygningsstyrelsen
: 2007
: 34

Om publikationen

Kravene til, hvilke oplysninger uddannelsesinstitutionerne skal offentliggøre på deres hjemmesider, blev skærpet i 2005 (lov nr. 332 af 18. maj 2005).

I november 2004 udarbejdede Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling en vejledning om implementeringen af lov om gennemsigtighed og åbenhed i uddannelserne på universiteterne.

Universitets- og Bygningsstyrelsen har nu vurderet universiteternes opfyldelse af loven. Der har været tale om et åbent tilsyn i dialog med universiteterne. Universiteterne har således leveret konstruktive bidrag i forbindelse med tilsynet og har samtidig haft mulighed for at kommentere på Universitets- og Bygningsstyrelsens vurderinger af universitetets hjemmeside.

Den generelle konklusion er, at universiteterne samlet set har foretaget en tilfredsstillende implementering af lov om gennemsigtighed og åbenhed. Der er dog stadig enkelte mangler, særligt i forhold til oplysninger vedrørende evalueringer.

Undersøgelsen har givet anledning til, at Universitets- og bygningsstyrelsen udarbejder en ny vejledning i samarbejde med universiteterne. Ligeledes vil Universitets- og bygningsstyrelsen gennemføre et opfølgende tilsyn med universiteternes opfyldelse af loven om gennemsigtighed og åbenhed.

Senest opdateret 11. februar 2013