Gå til indhold

Nye former for samarbejde om privat forskning, udvikling og innovation - midtvejsevaluering af åbne midler

Forsideillustrations tekst mangler
Innovation: Analyse og evaluering 19/2009. Midtvejsevalueringen af de Åbne Midler viser, at indenfor en række områder skaber virkemidlet en fornyelse i innovationspolitikken
: 21. september 2009
: 978-87-923-7215-4
: Rådet for Teknologi og Innovation og Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 85

Om publikationen

Midtvejsevalueringen konkluderer, at virkemidlet Åbne Midler giver fornyet indput til innovationspolitikken på forskelligvis:

  • Nye samarbejdsformer mellem erhvervsliv og videninstitutioner. Der er flere eksempler på projekter, der kombinerer offentlig innovation, organisations- og kompetenceudvikling samt produkt- og serviceudvikling. Det gælder f.eks. plejesektoren, sundhedssektoren, forsyningssektoren og museumssektoren.
  • Nye relevante aktører bliver inddraget i innovationssystemet. Eksempler på involvering af nye samspilspartnere er; virksomheder med lille innovationskapacitet i brancher med lavt innovationsniveau (som f.eks. byggeri, forsynings-sektoren, plejesektoren, sundhedsvæsen), samt et museum, erhvervsskoler, private rådgivere.
  • Nye innovationsformer. En række af de iværksatte projekter indeholder aktiviteter inden for nye innovationsformer; såkaldt åben innovation, serviceinnovation og offentlig innovation.

Baggrund

I 2007 lancerede Rådet for Teknologi og Innovation de Åbne Midler. De Åbne Midler har til formål at styrke samspillet mellem videninstitutioner og virksomheder om innovation og videnspredning til gavn for erhvervslivet.

Det skal ske gennem nyskabelse af de virkemidler, der eksisterer i dag. Hensigten er at aktivere en række aktører, virkemidler med mere, som ikke i dag er en aktiv del af innovationssystemet.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 11. april 2013