Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2010 8 Forskerhistorier

8 Forskerhistorier

Forsideillustrations tekst mangler
Årets 8 forskerhistorier beskriver, hvordan bevillinger fra Det Frie Forskningsråd |Teknologi og Produktion har haft betydning både for den unge spirende forskerkarriere og for den mere erfarne forsker, der allerede havde etableret sig inden for sit felt.
: 20. december 2010
: 1604-990X
: Det Frie Forskningsråd - Teknologi og Produktion
: 39

8 Forskerhistorier (Html)

Om publikationen

Publikationen 8 forskerhistorier 2010 er udgivet af Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion (FTP). FTP støtter teknologisk og produktionsmæssig forskning. FTP har siden sin oprettelse i 2005 haft som mål at støtte de allerbedste af forskernes egne projekter. Dét har stillet store krav til rådets evner til at opdage de nye og spændende ideer med nytænkning og kreativitet inden for det brede spektrum af fagområder, som Det Frie Forskningsråd Teknologi og Produktion er sat til at varetage.

Årets 8 forskerhistorier beskriver, hvordan bevillinger fra FTP har haft betydning både for den unge spirende forskerkarriere og for den mere erfarne forsker, der allerede havde etableret sig inden for sit felt. FTP har med sin palet af virkemidler har haft succes med at sætte ind lige dér, hvor den allerbedste frie forskning savner det afgørende rygstød fremad – fra støtte til individuelle postdoc-forløb til store satsninger på op mod 15 millioner kroner. Publikationen sendes til Folketingets medlemmer, forskere og erhvervsfolk samt til pressen og danske videnskabsjournalister.

Trykte eksemplarer af 8 forskerhistorier 2010 kan rekvireres gratis hos Schultz Distribution, telefon: 4363 2300, e-mail: schultz@schultz-grafisk.dk, så længe lager haves

Yderligere oplysninger:

FTP's formand, professor Henrik Callesen, e-mail: Henrik.Callesen@agrsci.dk

Fuldmægtig Per Kolbeck Nielsen, Forsknings- og Innovationsstyrelsen, telefon: 3544 6345, e-mail: pkn@fi.dk

Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion (FTP)

Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion (FTP) støtter fri, uafhængig forskning baseret på forskernes egne initiativer. Forskningen skal have et anvendelsessigte rettet mod løsning af teknologiske eller produktionsmæssige problemer i erhvervslivet eller i samfundet i øvrigt.

FTP er et af fem faglige råd, som sammen med en bestyrelse udgør Det Frie Forskningsråd. Det Frie Forskningsråd er et uafhængigt råd, som årligt uddeler godt en milliard kroner til dansk forskning.

Det Frie Forskningsråd giver endvidere forskningsfaglig rådgivning inden for alle videnskabelige områder til videnskabsministeren, Folketinget og regeringen. Rådet bidrager desuden til at styrke formidling og anvendelse af forskningsresultater og deltager i internationalt forskningssamarbejde.

Forsknings- og Innovationsstyrelsen

Forsknings- og Innovationsstyrelsen fremmer forskning og innovation af høj international standard til gavn for det danske samfunds økonomiske, kulturelle og sociale udvikling. Forsknings- og Innovationsstyrelsen er en styrelse i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. Forsknings- og Innovationsstyrelsen fungerer bl.a. som sekretariat for Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion (FTP).

Senest opdateret 19. august 2013