Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2010 Digitale eksaminer på universiteterne

Digitale eksaminer på universiteterne

Forside til Digitale eksaminer på universiteterne
Rapporten om digitale eksaminer på universiteterne redegør for et nyligt udvalgsarbejde om emnet samt opstiller konkrete anbefalinger til, hvordan digitale eksaminer kan udbredes på de danske universiteter.
: 18. november 2010
: 87-90797-49-3
: Universitets- og Bygningsstyrelsen
: 2010
: 85

Om publikationen

I februar 2010 nedsatte Videnskabsministeriet og universiteterne Udvalg om digitalisering af eksaminer på universiteterne – til specifikt at undersøge problemstillingerne vedrørende digitalisering af skriftlige stedprøver. En digitalisering af skriftlige stedprøver er på trods af mange udfordringer stadig målet. Udover regeringens målsætning om øget digitalisering, herunder digitale eksaminer, er der også et stort pres fra studerende, der gerne ser skriftlige stedprøver med gennemslagspapir afskaffet, og universiteterne ønsker også i høj grad at kunne tilpasse eksamensformerne til dagens standarder.

Denne rapport er resultatet af udvalgets arbejde med at skabe grundlag for udbredelse af brugen af digitale eksaminer på universiteterne. Arbejdet har taget sit udgangspunkt i at håndtere udfordringer med eksamenssnyd i forbindelse med digitale eksamener.

I rapporten fokuseres på teknologiske løsninger på den ene side og pædagogiskdidaktiske aspekter i forbindelse med digitale stedprøver på den anden side. Hertil kommer, at rapporten også redegør for rammerne for styrkede digitale eksaminer, herunder beskrivelse af økonomiske omkostninger og gevinster samt relevante juridiske forhold i forbindelse med digitalisering af stedprøver og opgaveaflevering.

Senest opdateret 11. februar 2013