Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2010 Effektmåling af innovationskonsortier – An analysis of firm growth effects of the Danish Innovation Consortium Scheme

Effektmåling af innovationskonsortier – An analysis of firm growth effects of the Danish Innovation Consortium Scheme

Forsideillustrations tekst mangler
Rapporten sætter fokus på effektmåling af innovationspolitiske initiativer og præsenterer en analyse af de økonomiske effekter for deltagende virksomheder i innovationskonsortieordningen. Rapporten indeholder endvidere overvejelser vedrørende metoder og databehov.
: 25. maj 2010
: 978 87 923 7267 3
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 58

Om publikationen

Tocifret milliongevinst

Virksomheder, der har samarbejdet med videninstitutioner om forskning og udvikling i et innovationskonsortium, oplever en markant højere værditilvækst end tilsvarende virksomheder, der ikke har samarbejdet. Forskellen er et tocifret millionbeløb (ca. 20. mio. kr).

Flere arbejdspladser

Virksomheder, der havde mindre end 150 medarbejdere året før de indgik i samarbejde oplever endvidere signifikant positive beskæftigelseseffekter af deltagelsen.

Baggrund

Det dokumenterer denne analyse som Centre for Economic and Business Research (CEBR) på Copenhagen Business School (CBS) har lavet for Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

Analysen er baseret på registerdata fra 220 virksomheder, der i perioden 1995-2003 har deltaget i et innovationskonsortium.

Senest opdateret 05. februar 2014