Gå til indhold

360-graders eftersyn af RTIs program for innovationsprojekter

360-graders eftersyn RTI
Rapporten viser, at RTIs program for innovation giver et betydeligt samfundsøkonomiske afkast - men der er også plads til forbedringer.
: 01. april 2012
: Styrelsen for Forskning og Innovation
: 2012
: 115

Et væsentligt konkurrenceparameter – både for virksomhederne og for samfundet – er de vilkår, som virksomhederne har for at samarbejde med videninstitutioner om innovation.

RTI har med sit program bestående af syv ordninger opstillet ambitiøse mål for at skabe et innovationsløft af det danske erhvervsliv: Andelen af innovative virksomheder i Danmark skal øges kraftigt. Langt flere virksomheder skal have glæde af det statslige finansierede innovationsfremmesystem. Flere idéer til nye innovationsprojekter skal komme fra virksomhederne selv. Og dansk erhvervsliv skal være gode til at udnytte de internationale innovationsprogrammer.

I dette 360-graders eftersyn er sat fokus på, hvordan de budgetmæssigt vigtigste af ordningerne (Videnkuponer, Innovationskonsortier og Eurostars) enkeltvis bidrager til at realisere RTIs mål. Eftersynet viser, at de virksomheder, der deltager i projekter under ordningerne, oplever højere vækst i indtjening og produktivitet sammenlignet med relevante kontrolgrupper. Men der er også plads til forbedringer, for eksempel i tilgangen af virksomheder, der ikke tidligere har brugt innovationsfremmesystemet og i forhold til at øge det direkte samarbejde mellem virksomheder og universiteter.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. august 2015