Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2012 Ansættelse af ph.d.er og produktivitet

Ansættelse af ph.d.er og produktivitet

Forsideillustrations tekst mangler
Ny rapport viser, at ph.d.-uddannede tjener bedre end andre med lange uddannelser, ligesom både arbejdsproduktiviteten og lønniveauet er markant højere i de virksomheder, der har ansat ph.d. uddannede.
: 09. februar 2012
: Styrelsen for Forskning og Innovation
: 31

Fi-publikation

Om publikationen

Ansættelse af ph.d.er og produktivitet

Ph.d.-uddannede med hovedbeskæftigelse i private virksomheder tjener i gennemsnit 10 procent mere end de beskæftigede med en lang videregående uddannelse i private virksomheder, når der ses bort fra person- og virksomhedsspecifikke karakteristika.

Samtidig har virksomheder med mindst en ph.d.-uddannet ansat i gennemsnit 30 procent højere arbejdsproduktivitet, dog kun 11 procent højere i de små virksomheder.

Det viser en ny rapport, ”Ansættelse af ph.d.er og produktivitet”, der er udarbejdet af Centre for Economic and Business Research ved CBS for Styrelsen for Forskning og Innovation og sammenholder ph.d-ansættelser med produktivitet i danske virksomheder de seneste 10 år. 

Rapporten viser dog også, at der fortsat er rum til forbedring. Det er ikke inden for alle fagområder, at de ph.d.-uddannede har let ved at komme ud på det private arbejdsmarked.

Rapporten viser samtidig, at små virksomheder, der har ph.d.-ansatte, generelt har et højere lønniveau end virksomheder uden ph.d.-ansatte.

Senest opdateret 13. august 2015